"Nu e nicio siguranță că data viitoare nu va cădea o rachetă pe teritoriul R. Moldova!". Un jurnalist basarabean reacționează după atacul sângeros al rușilor asupra regiunii Odesa


"Nu e nicio siguranță că data viitoare nu va cădea o rachetă pe teritoriul R. Moldova!". Un jurnalist basarabean reacționează după atacul sângeros al rușilor asupra regiunii Odesa

Jurnalistul basarabean Alexandru Cozer a reacționat după atacul efectuat de forțele rusești asupra unei stațiuni balneare din regiunea Odesa, care s-a soldat conform datelor de până la această oră cu 20 de morți și peste 38 de răniți, precizând că din pricina lipsei de precizie a atacurilor efectuate de hoardele Kremlinului nu este exclus ca unele rachete să lovească și teritoriul R. Moldova. 

Acesta a ținut să sublinieze că stațiunea vizată de atacurile rusești se află la 30 de kilometri de Palanca, un sat din raionul Ștefan Vodă al R. Moldova. 

"Nu cred că este moldovean care să nu fi auzit de Sergheevka. De fapt, această stațiune la Marea Neagră e mai degrabă cunoscută ca 'stațiunea moldovenilor', pentru că de-a lungul anilor acolo mai mulți concetățeni de-ai noștri se odihnesc decât ucraineni.

Iată că în această dimineață barbarii lui Putin, întunecați la minte și mai tare după ce au fost goniți din insula Șerpilor și de vodka de proastă calitate cu care își trăiesc zilele, au lovit această bază de odihnă. În consecință avem 20 morți, dintre care 2 copii și peste 38 de răniți.

Dacă nu era război, aici probabil se aflau mai mulți moldoveni decât ucraineni. Pentru că e plin sezon de odihnă. Fiecare are măcar un cunoscut care s-a odihnit cel puțin o dată la Sergheevka. Distanța directă de acolo până la Palanca e de 30 de km.

Nu e nicio siguranță că data viitoare, când barbarii lui Putin vor dughi și mai mult înainte de a trimite încă o rachetă în regiune, sau arma va fi și mai veche și mai inexactă, să cadă chiar și pe teritoriul nostru.

Deja nu mai există cuvinte pentru a califica acțiunile acestor criminali barbari. Însă poate măcar aceste imagini îngrozitoare le vor mai deschide un pic mințile întunecate ale unor fani ai lui Putin de pe la noi, care în noaptea trecută puteau chiar ei să se afle la Sergheevka", a scris Cozer pe Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.