Testul unui partid de dreapta: atacă mafia din Sănătatea de stat, îl dă afară pe Arafat și demolează monopolul CNAS


Testul unui partid de dreapta: atacă mafia din Sănătatea de stat, îl dă afară pe Arafat și demolează monopolul CNAS

În România, nu mai există nici un partid parlamentar de dreapta. În Parlament, sunt mulți care susțin că ar fi de dreapta, dar nu fac decât să încurce și să păcălească alegătorii. 

Eu spun că adevăratul test al Dreptei este politica în Sănătate. 

– Cine are curaj să atace sistemul spitalicesc de stat, un lagăr de exterminare? Nimeni. 

– Cine are curaj să ceară demisia lui Arafat? Nimeni! 

– Cine are curaj să continue proiectul lui Băsescu de desființare a monopolului Casei Naționale de Asigurări de Stat? Nimeni.

Să nu mă înțelegeți greșit: aici nu-i vorba doar de ideologie. E vorba să salvăm viețile pacienților. Majoritatea românilor știe deja ce nenorocire este în spitalele de stat: șpagă, incompetență, numiri pe bază de pile, infecții nosocomiale și o uriașă doză de cinism și indiferență față de bolnavi. Ai scos plicul și l-ai dat la medic, la asistente sau la infirmiere? Ești tratat decent și, cu ceva noroc, scapi. Nu ai „cotizat”? Îți joci sănătatea, ba poate chiar viața, la ruleta rusească. Majorarea salariilor în sistemul medical de stat a avut un efect pervers: au crescut șpăgile pentru angajarea în acest sistem! Cum se recuperează aceste șpăgi? De la pacienți. 

Românii știu deja ce se întâmplă. Problema este că politicienii - cei care în țările democratice vin și arată calea reformelor, atunci când se vede că mecanismele existente sunt rele – se tem să schimbe ceva. De ce? Fiindcă se storc sume uriașe din sistemul medical de stat, iar o parte din bani ajung la partide. Rezistența la cea mai mică schimbare este uriașă. Să ne amintim cum au mobilizat Antena 3 și Raed Arafat pe idioții utili, în 2012, pentru a proteja monopolul corupt al CNAS. De atunci, am tot văzut șefi ai CNAS prinși că furau. Însă tot nu se întâmplă nimic.

Niște lași, cei din Parlamentul de acum. 

Este adevărat că mulți români sunt încă prizonierii propagandei care le-a spus că „săracii mor la ușa spitalelor din SUA”. Dar vă spun: sunt tot mai mulți și cei care pricep că sistemul trebuie spart și privatizat. Mai rău decât acum, cu acest sistem de stat, nu poate fi! În 2015, am început să scriu despre privatizarea spitalelor de stat, am oferit exemple despre situația din alte țări. Simțeam că am atacat un subiect fierbinte. Dar, între timp – greu, dar nu mă așteptam să fie ușor – îmi este clar că percepția s-a schimbat.

Paradoxul de azi este altul: alegătorii vor soluții de dreapta în Sănătate, dar nu prea sunt politicieni care să le promoveze în Parlament. Actuala „opoziție parlamentară” nici măcar nu mai vorbește despre nenorocirile din spitale. 

De aceea, eu spun: alegătorii vor ști să-i vadă și să-i voteze pe acei oameni curajoși care se vor bate cu mafia din sănătatea de stat, vor demola un sistem criminal și vor salva vieți. Nu trebuie decât să scrii în programul electoral „A doua zi de la preluarea guvernării, îl vom concedia pe dr. Arafat” și ți-ai asigurat sute de mii sau milioane de voturi. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.