Absolut neașteptat: Elveția a devenit țara în care SCLAVIA e un fenomen în creștere, afectând persoane prinse în multe domenii de activitate


  • ACP
  • Jun 21, 2022 16:09
  • 1081
Absolut neașteptat: Elveția a devenit țara în care SCLAVIA e un fenomen în creștere, afectând persoane prinse în multe domenii de activitate

Presa din Elveția a publicat în ultima perioadă o serie de articole cu dezvăluiri care scot în evidență un fenomen greu de conceput pentru una din cele mai civilizate și sigure țări din lume – sclavia. 

Absolut surprinzător, numărul persoanelor care ajung în situația de a trai în exploatare și sclavie este în creștere în Elveția în ultimii ani, și asta în mai multe domenii de activitate. 

Deși prostituția e primul domeniu care poate fi legat de sclavie, mulți oameni sunt explotati abuziv și în gospodăriile private, în firmele din domeniul curățeniei, în industria ospitalității, în construcții, în sectorul agricol și în adăposturile pentru azil, conform relatărilor din presa elvețiană. 

Astfel, „Trafic de ființe umane cu femei de serviciu” sau „Iadul Gstaadului” sunt titlurile unor articole care descriu iadul prin care au trecut 40 de femei, „Suspect de exploatare” este titlul unui articol care descrie arestarea a doi proprietari de restaurante în timpul unui raid, iar „Traficul de persoane nu are loc numai în prostituție” a fost un titlu de pe un portal de știri elvețian. 

În ciuda rezolvării unor cazuri de către autorități, numărul real al victimelor și făptuitorilor este imposibil de cunoscut, din cauza numărului mare de cazuri neraportate dar și din cauza faptului că războiul în curs din Ucraina înrăutățeste situația, având în vedere valul de femei și copii refugiați din calea măcelului declanșat de trupele ruse – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.