Putin, în corzi. Marea Britanie se mobilizează pentru eventualitatea unui conflict militar contra Rusiei: "Dacă vrei pace, pregătește-te pentru război!"


Putin, în corzi. Marea Britanie se mobilizează pentru eventualitatea unui conflict militar contra Rusiei: "Dacă vrei pace, pregătește-te pentru război!"

Șeful armatei Marii Britanii, generalul Patrick Sanders (foto 1), a precizat că trupele britanice "trebuie să se pregătească să lupte în Europa", pe măsură ce războiul dintre Rusia și Ucraina continuă.

"Există acum un imperativ arzător de a forma o armată capabilă să lupte alături de aliații noștri și să învingă Rusia în luptă. Suntem generația care trebuie să pregătească armata să lupte din nou în Europa", a zis acesta. 

"Invazia rusească asupra Ucrainei scoate în evidență scopul nostru principal de a proteja Marea Britanie, de a fi pregătiți să luptăm și să câștigăm războaie pe uscat", a adăugat Sir Patrick.

Remarcile sale au venit după ce premierul britanic Boris Johnson a vizitat vineri Kievul, unde a spus că războiul din Ucraina s-ar putea întinde pe o durată lungă. 

După vizita sa în capitala Ucrainei, premierul britanic a avertizat că războiul președintelui rus Vladimir Putin "intră într-o nouă fază" și că "nu se va opri la dezmembrarea Ucrainei" dacă trupele ruse își vor atinge obiectivele.

"Mi-e teamă că trebuie să ne pregătim pentru un război lung, în timp ce Putin recurge la o campanie de uzură, încercând să macine Ucraina prin pură brutalitate", a scris Johnson într-un editorial pentru The Sunday Times, potrivit Sky News. (sursa: Newsweek)

De asemenea, generalul Adrian Bradshaw (foto 3), fost șef al Forțelor Speciale Britanice, a declarat că Regatul Unit trebuie să se "pregătească pentru război", demers ce ar avea rolul unei modalități de descurajare împotriva Rusiei.

Precizarea a venit după ce generalul Patrick Sanders le-a spus soldaților britanici în weekend că ei sunt o generație care trebuie să se pregătească "să lupte din nou în Europa", pe măsură ce conflictul din Ucraina continuă.

"Da, are perfectă dreptate. Ideea este că, pregătindu-ne în mod corespunzător pentru război, construind o descurajare cu adevărat solidă, vom opri războiul", a zis Adrian Bradshaw. 

"Știți, Putin ne-a arătat că este pregătit să-și asume riscul de a se preta la un război deschis în Europa. El face asta în Ucraina, cu consecințe teribile", a completat acesta. 

"Ceea ce trebuie să ne asigurăm este că Putin nu vede o cale, o oportunitate de a lansa o acțiune împotriva NATO în avantajul său", a explicat Bradshaw. 

"Nu trebuie să-i oferim acea portiță, iar ceea ce spune generalul Sanders este ceva care a fost spus de o mie de ani de comandanții militari – dacă vrei pace, pregătește-te pentru război", a conchis acesta. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.