Prietenii din România trebuie să știe: la San Francisco a început sfârșitul progresiștilor lui Sleepy Joe


Prietenii din România trebuie să știe: la San Francisco a început sfârșitul progresiștilor lui Sleepy Joe

O știre care în România a fost pe nedrept ignorată, dar care va avea implicații uriașe: în San Francisco, fief al progresiștilor din Partidul Democrat, alegătorii l-au demis prin referendum pe procurorul Chesa Boudin. Acesta era el însuși un progresist declarat. A fost ales fiindcă a promis politici milostive față de infractori, mai ales față de mica infracționalitate. Rezultatul a fost că orașul a fost cuprins de haos. Criminalitatea a crescut, oamenii se temeau să iasă din case. Până la urmă, chiar un grup de simpatizanți democrați a pornit acțiunea de demitere a lui Boudin. Presa afiliată Partidului Democrat l-a apărat cu disperare pe prea-milostivul procuror. N-a convins: o majoritate zdrobitoare, de peste 60%, a votat pentru demiterea lui Boudin. 

Acesta este începutul sfârșitului pentru Partidul Democrat. Vin alegeri parțiale pentru Congres, în noiembrie, iar echipa lui Sleepy Joe era deja pe tobogan. Ce se petrece în California este un brânci care îi accelerează picajul. 

În mai toate orașele mari, controlate de progresiști, criminalitatea a explodat, oamenii se tem și, în același timp, sunt furioși. Cu toată agresiunea presei „liberale” ( de fapt, de stânga), americanii sesizează fariseismul politicilor duse de așa-zișii democrați. Pe de o parte, progresiștii vor să lase infractorii în libertate sau să le dea pedepse milostive. Pe de altă parte, poliția, sub tirul acuzațiilor permanente și sub presiunea subfinanțării, pur și simplu nu mai acționează. Polițiștii se tem că orice gest ar putea fi interpretat drept exces de violență sau rasism. În sfârșit, populația rămâne, în aceste condiții, la mâna infractorilor, care au ajuns să jefuiască ziua în amiaza mare. Progresiștii vor să lase cetățenii fără dreptul de a avea armă. Cum se vor apăra, dacă poliția stă pe margine, iar procurorii îi lasă liberi pe infractori? 

Cine a încasat din plin costurile acestor măsuri stupide? Exact minoritățile, pe care progresiștii susțin că le apără. Știam din vremea comunismului că asta se întâmplă, când vrei să faci binele cu forța. Însă, pentru mine era clar că situația din California – sufocată și distrusă de controlul Partidului Unic – este încă un cui bătut în coșciug. Dezastrul din economie îi va termina pe progresiști. În 2022, la alegerile din noiembrie vor plăti. Iar anunțul lui Joe Biden că va candida din nou, în 2024, pur și simplu mă face fericit: pentru Partidul Democrat, este garanția dezastrului.  

De ce vreau ca prietenii din România să știe ce semnal vine din SUA?

În primul rând, în pofida tigăilor zdrăngănite de democrați, republicanii sunt cei care s-au bătut mereu cu comuniștii de la Kremlin. La 12 iunie 2022, s-au împlinit 35 de ani de la un discurs istoric al fostului președinte Ronald Reagan, „Tear down this wall”. Reagan, Bush, Trump s-au opus dictatorilor. Obama a jucat golf. România și tot estul Europei vor fi mult mai în siguranță atunci când republicanii vor reveni la Casa Albă.

În al doilea rând: așa cum lumea s-a săturat, în SUA, de minciunile progresiștilor, așa constat că și-n România se dezumflă gogoașa sexo-marxistă. 

În 2024, trebuie să avem guvernări de dreapta și la Casa Albă, și la București. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.