Eliminarea pensiilor speciale. Diaspora Europeană strânge semnături pentru organizarea unui referendum


Eliminarea pensiilor speciale. Diaspora Europeană strânge semnături pentru organizarea unui referendum

Gruparea civică Diaspora Europeană, care a fondat totodată Partidul Diaspora Unită, a anunțat săptămâna aceasta că a demarat campania de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum național ce vizează tăierea totală a tuturor pensiilor speciale. AICI puteți semna pentru organizarea acestui referendum, respectiv puteți descărca formularul pentru a contribui la rândul vostru la strângerea semnăturilor necesare concretizării demersului. 

"Grupul civic Diaspora Europeană și Partidul Diaspora Unită inițiază un referendum pentru tăierea pensiilor speciale. Vom avea nevoie de sute de mii, poate chiar milioane de semnături. Campania începe de astăzi, din 15 iunie, și se va termina probabil anul viitor. Juriștii noștri au spus că avem nevoie de sute de mii, chiar de 1 milion de semnături, pentru a-i putea forța să organizeze un referendum pentru tăierea totală a pensiilor speciale în cazul tuturor categoriilor de beneficiari. Pe noi nu ne interesează doar magistrații sau doar parlamentarii. Vom avea nevoie de voi. Site-ul creat respectă toate normele GDPR. Oricine ne poate ajuta, că e persoană publică, că e alt grup civic. Cine va fi alături de noi va fi trecut pe website. Dacă sunteți în străinătate și vreți să participați la campanie, vă descărcați formularul de pe website, îl imprimați și strângeți semnături. Semnăturile pot fi trimise la adresa PDU, Strada Silozului Nr. 19 din Sectorul 2 al Bucureștiului. Niciun partid din Parlament nu face nimic pentru a tăia pensiile speciale. Pensiile acestea speciale ne mănâncă peste 2 miliarde de euro anual, ceea ce enorm pentru România, țară deja căpușată de tot felul de instituții ale statului, de tot felul de salarii babane. Măcar de pensiile speciale să scăpăm. Nu vă vom promite că noi, din afara Parlamentului, vom tăia pensiile speciale în 30, 60, 90 de zile, 1 an sau mai mult, dar important e să strângem semnăturile. Dacă vom strânge 1 milion de semnături, automat îi putem obliga să dea legea, casa de avocatură cu care colaborăm urmând să pregătească un proiect legislativ în acest sens. Referendumul nu va fi unul consultativ, pentru că veți spune că în 2009 a fost unul pentru 300 de parlamentari care nu a fost aplicat. Acela era consultativ. Noi nu o să facem un referendum consultativ, ci unul obligatoriu. Poporul e suveran. Trebuie să lăsăm divergențele, că unul ține cu USR, că altul ține cu PNL, Forța Dreptei sau PDU. Important e să facem cumva să oprim pensiile speciale. Mai mult, dacă trece referendumul, ei nu vor mai putea reintroduce pensiile speciale. Noi facem demersul conform Constituției", a declarat liderul Diaspora Europeană, Mario Mocan. 

"Referendum împotriva Pensiilor Speciale!

Art. 2 Din Constituția României

Suveranitatea

(1) Suveranitatea națională aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice și corecte, precum și prin referendum.

(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

- Partidul Diaspora Unită – PDU și grupul civic Diaspora Europeană încep strângerea de semnături pentru a putea iniția referendum împotriva pensiilor speciale.

- În anul 2022 se vor cheltui peste 12 Miliarde de lei pentru pensiile speciale, echivalentul a 10 spitale regionale, mii de kilometri de autostradă, sute de școli și zeci de universități. În ultimii ani, actualele partide din Parlamentul României nu au dorit eliminarea acestor pensii speciale, ba mai mult, le-au mărit și au adăugat noi categorii. În acest moment sunt mii de beneficiari de astfel de pensii!  

- Toate încercările de a le elimina sau reduce s-au izbit de "zidul" CCR care, întotdeauna, a invocat neconstituționalitatea. Prin realizarea acestui referendum CCR nu mai poate opri eliminarea pensiilor speciale.

LĂSAȚI POPORUL SĂ DECIDĂ!", a transmis Diaspora Europeană într-un comunicat publicat pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.