Germania NU își respectă promisiunea și NU transferă Poloniei tancuri nemțești care să suplinească lipsa tancurilor pe care Varșovia le-a oferit Ucrainei pentru a rezista în fața Rusiei agresoare


  • ACP
  • Jun 11, 2022 17:09
  • 1434
Germania NU își respectă promisiunea și NU transferă Poloniei tancuri nemțești care să suplinească lipsa tancurilor pe care Varșovia le-a oferit Ucrainei pentru a rezista în fața Rusiei agresoare

Consilierul președintelui Poloniei pe probleme de apărare, Pawel Soloch, a anunțat că negocierile privind transferul de tancuri germane în Polonia, pentru a înlocui tancurile armatei Poloniei, T-72, de fabricație sovietică, trimise în Ucraina, au stagnat. 

Polonia a comandat 250 de tancuri americane Abrams la începutul lunii aprilie, dar a căutat oferte și din alte țări, în cadrul procesului de întărire și modernizare a forțelor armate, timp în care a contat pe Germania pentru furnizarea unora dintre tancurile sale Leopard-2. 

Problema este că nici Germania nu se simte în siguranță în acest moment, neavand armata înzestrată corespunzător pentru a face față unui război cu Rusia, așa că Berlinul evită să se lipsească de tancurile sale, ceea ce face că Polonia să fie acum într-o postură foarte delicată, după trimiterea numărului mare de tancuri T-72 Ucrainei. 

Aceasta nu este prima oară când Berlinul evită să răspundă la solicitarea Varșoviei de a ajuta armata poloneză cu tancuri, discuții în acest sens având loc prima oară la sfârșitul lunii mai, când președintele polonez Andrzej Duda și-a exprimat dezamăgirea față de reținerea Germaniei de a ajuta Polonia cu tancuri. 

„Dacă am fi sprijiniți de aliații noștri din Germania cu o serie de tancuri care să le înlocuiască pe cele pe care le-am dat Ucrainei, am fi foarte recunoscători. Ni s-a făcut această promisiune, dar am auzit că Germania nu este dispusă să și-o îndeplinească. Aceasta este o mare dezamăgire pentru noi”, a spus el la acel moment și se pare că are motive să rămână în continuare dezamăgit – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.