FSB și GRU îl scot la produs pe arestatul Dodon, care lansează minciuni mizerabile la adresa Maiei Sandu. Iurie Reniță îl demolează pe infractorul PSRM-ist: ”Conserva Rusiei are halucinații kominterniste!”


FSB și GRU îl scot la produs pe arestatul Dodon, care lansează minciuni mizerabile la adresa Maiei Sandu. Iurie Reniță îl demolează pe infractorul PSRM-ist: ”Conserva Rusiei are halucinații kominterniste!”

Aflat în arest la domiciliu pentru trădare de țară și pentru o serie de infracțiuni majore, rusofilul Igor Dodon face jocul Rusiei și din această postură, împroșcând pe rețelele de socializare mai vechile spaime diseminate de Kremlin: Unirea cu România, aderarea la NATO și renunțarea la așa-zisa ”neutralitate”, care în fapt nici nu există și nici nu ar putea exista, atâta vreme cât trupele de ocupație rusești controlează așa-zisa Transnistria. Să notăm că aceste tertipuri au fost uzitate în trecut și de Vladimir Voronin. 

Așa că nu trebuie să surprindă pe nimeni faptul că arestatul Dodon o acuză mincinos pe pro-europeana Maia Sandu că vrea să facă ”unirea tehnică cu România” și să cheme trupele NATO pe teritoriul R.Moldova. Toate acestea certifică din nou și din nou românofobia acestui infractor și agent al Rusiei. 

Dodon minte cum respiră, specific lui, în condițiile în care Maia Sandu a declarat în repetate rânduri că nu se pune problema renunțării la neutralitate, aceasta fiind prevăzută de Constituție. 

Potrivit jurnaliștilor Deschide.md, afirmațiile lui Igor Dodon ar putea trece neobservate dacă ele nu ar fi de fapt ”o inspirație”, o preluare și adaptare a unei știri de la agenția de presă rusă Ria Novosti ce relansează aceste vechi sperietori clocite la Moscova.  Delirul fostului președinte arată nu doar că Rusia este deranjată de perspectiva ca Republica Moldova să devină membră a UE ci și de perspectiva ca această să aibă capacitatea de a-și apăra teritoriul prin primirea de armament și facilități militare ce i-ar consolida inclusiv neutralitatea.

Fost deputat, diplomatul de carieră Iurie Reniță avertizează, pe Facebook, că Dodon are halucinații kominterniste: 

”Total disperat, decepționat, dar și speriat, kuliokarul Dodon se străduie din răsputeri să distragă atenția publică de la condiția lui juridică actuală cu aberații din arsenalul kominternist, sovietic și rusesesc: pericolul iminent al pierderii statalității ‹poporului moldovenesc› și înghițirii acesteia de către România. Ura cronică față de tot ce-i românesc, dar și imaginația bolnavă cu inamicul din exterior atinge cote maxime, care (nimic surprinzător) coincid întocmai cu cele ale Kremlinui: ‹...se pregătește o conexiune militară și politică a țării noastre la teritoriul României, cu renunțarea la neutralitate. De fapt, toate aceste procese de înarmare și această isterie antirusească se face în mod special pentru a justifica prezența unor trupe străine de factură NATO pe teritoriul Republicii Moldova› - detalii AICI.  

Conserva rusească Dodon (din vila lui de lux de 424 metri pătrați!) nu mai vede armata rusă de ocupație pe teritoriul nostru, ci pe cea a NATO. A uitat cum depunea flori la monumentul cazacilor și ocupanților ruși, cum îl făcea la Condrita ‹prezident Pridnestrovia› pe Krasnosselski, iar acum trâmbițează despre pericolul NATO-ist. 

Poate ar fi cazul ca Procuratura Anticorupție să-i mai aminească acestui individ profund antinațional cum execută indicațiile serviciilor secrete rusești, cum federaliza Republica Moldova dupa modelul lui Kozak, cum îi scria ‹Note Informative› lui Putin și cum le trimitea la Kremlin, împreună cu anabolizantele ex-ambasadorului Neguța în poșta diplomatică, precum și alte acte probate de trădare de patrie și de corupție”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.