“Corupția“ nu mai este o amenințare la adresa siguranței naționale: o decizie a securiștilor aserviți Ciumei Roșii


“Corupția“ nu mai este o amenințare la adresa siguranței naționale: o decizie a securiștilor aserviți Ciumei Roșii

Avem o veche vorbă românească: “A fugit ca dracu de tămâie“. Greu găseam expresie mai bună: așa fug securiștii Ciumei Roșii de cuvântul “corupție“.  Pe lunga listă a amenințărilor la adresa siguranței naționale a României figurează “schimbările climatice“. Este ridicol, prostia a ajuns la o înălțime de necrezut. Probabil că este o idee a lui Iohannis, care se crede un hipster “cool“ și anti-creștin, nu o momâie tristă și arogantă, manevrată de securiștii de tip Felix-Turnătorul. 

Lista amenințărilor la adresa siguranței naționale, așa cum apare în proiectul legii privind activitatea informații, e lungă cât o zi de post. Nu există domeniu în care securiștii să nu vrea să-și bage nasul, sub pretextul “siguranței“. Însă cuvântul corupție nu apare în această lege. Așa cum Iohannis nu poate pronunța cuvântul “Putin“, așa și securiștii care au elaborat acest draft de lege nu au reușit să scrie “corupție“. Le stă în gât! Dacă îl scriau, tot nu s-ar fi schimbat mai nimic. Legile Justiției au fost făcute praf de Dragnea, iar DNA-ul e foarte timorat – nu se mai apropie de “peștii cei mari“. 

Dar hoții care conduc acum România vor pur și simplu să șteargă din memoria colectivă, de pe agenda publică, lupta cu corupția.  Cu greu reușea România să ajungă sub o guvernare mai sinistră: securiștii vechi, de tip Dan Voiculescu, i-au educat pe securiștii noi – Hellvig, șeful SRI, este creația politică a turnătorului Felix - și-l manevrează pe Iohannis. Securitate plus corupția Ciumei Roșii, aceasta ar fi definiția scurtă a guvernării de la București. Securitatea controlează presa, societatea civilă și mediul politic, în timp ce Ciuma Roșie a anesteziat Justiția și, împreună, fură fără rușine.  Realitatea este că, în acest moment, corupția este cea mai mare amenințare la adresa siguranței naționale a României.

De ce nu exploatăm gazele din Marea Neagră și stăm la mâna Gazprom? Răspuns scurt: corupție.

De ce statul român tergiversează de șase ani achiziția a patru fregate moderne, care erau cruciale pentru a patrula în Marea Neagră, mai ales acum? Corupția, corupția mare, politică.

De ce este visteria țării golită, iar țara se împrumută la dobânzi uriașe? Fiindcă banii s-au scurs în buzunarele clientelei. 

Această tagmă poate fi cumpărată oricând de Putin. Probabil că mulți sunt deja cumpărați. Sau de comuniștii chinezi.  Să nu uităm că PSD, sub Ponta și Dragnea, a fost la un pas să ofere Beijingului, pe tavă, pe nimic, domenii strategice cheie ale economiei țării. Resursa nucleară, de exemplu. Să nu uităm nici faptul că ministrul de Finanțe a acceptat să facă lobby plătit pentru Huawei, militând împotriva unui parteneriat cu SUA. 

Viitoarea putere de dreapta care va conduce România va trebui să epureze serviciile secrete de noii securiști, niște șerpi mici, dar mai otrăvitori decât vechii dinozauri crescuți pe vremea lui Ceaușescu. 

Prea au încălecat țara niște securiști hoțomani, care își fac de cap, furând și călcând în picioare drepturi câștigate cu prețul vieții a sute de români. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.