Decizie total neașteptată luată de administrația Biden: Deși se vorbește din ce în ce mai mult despre o criză alimentară, s-a hotărât creșterea producției de biocombustibili produși din porumb. Efectele imediate ale acestei decizii


  • ACP
  • Jun 7, 2022 21:04
  • 1311
Decizie total neașteptată luată de administrația Biden: Deși se vorbește din ce în ce mai mult despre o criză alimentară, s-a hotărât creșterea producției de biocombustibili produși din porumb. Efectele imediate ale acestei decizii

Deși s-a vorbit mult de la Washington, în primăvara aceasta, despre o posibilă criză alimentară provocată de războiul din Ucraina, care reduce mult exportul de cereale din această țară, președintele Biden a impus o măsură care va duce la dispariția a mari cantități de cereale de pe piața de alimente și astfel poate agrava eventuala criză alimentară despre care el însuși a avertizat.  

Mai exact, președintele american a propus creșterea cantității de etanol în benzină la cel mai mare nivel utilizat vreodată în Statele Unite, în încercarea de a face față crizei de petrol după încetarea importurilor din Rusia, dar și pentru a reduce importurile de petrol la modul general.  

Agenția pentru Protecția Mediului din Statele Unite a anunțat vineri că va solicita rafinăriilor să amestece 20,77 miliarde de galoane de etanol, biodiesel și alți combustibili regenerabili în acest an, pe lângă alte 250 de milioane de galoane de combustibil regenerabil anul acesta și anul viitor, după ce o instanță federală a constatat că administrația Obama a redus în mod necorespunzător cerințele de amestecare pentru anul 2016.

Chet Thompson, șef al Asociației Producătorilor de Combustibili și Petrochimice, a declarat că cerința de amestecare pentru acest an este "contrară pretențiilor administrației de a face tot ce îi stă în putere pentru a oferi ajutor consumatorilor"

"Impunerile irealizabile vor crește inutil costurile de producție a combustibilului și vor amenința și mai mult viabilitatea micilor rafinării din SUA, ambele în detrimentul consumatorilor", a mai spus Thompson.  

Potrivit unui raport de anul acesta al Academiei Naționale de Științe, producția de etanol extinsă în baza mandatelor federale a crescut prețurile la porumb cu 30% și prețurile altor culturi cu 20%, în timp ce cultivarea unor suprafețe suplimentare cu porumb pentru etanol a dus la creșterea cantităților de poluanți ai apei din fermele americane, proveniți din folosirea îngrășămintelor, și a anulat beneficiile climatice ale etanolului.

Președintele Biden a anunțat în Iowa o derogare pentru a fi permise vânzările de amestecuri de benzină cu 15% etanol (E15) în această vară, deși Actul Clean Air, care privește calitatea aerului, interzice acest lucru deoarece amestecurile cu mult etanol pot crește smogul pe vreme caldă. Președintele Biden spune că acest amestec de combustibil poate ajuta șoferii să economisească 10 cenți la galon, deși e greu de crezut că se poate realiza o scădere a prețurilor în condițiile actuale din Statele Unite. În același timp, cantitatea mare de etanol erodează motoarele de mașini mai vechi, pompele de benzină, rezervoarele de stocare și conductele. Dacă punem la calcul și faptul că astfel cresc mult prețurile la porumb și că o bună parte din recoltă vă merge către rafinării în loc să meargă către piața de alimente, chiar devine foarte greu de înțeles măsura președintelui și Guvernului Statelor Unite. (sursa: Oilprice.com)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.