AUR se rupe oficial: Deputații care au ales să pună bazele unui nou partid parlamentar. Adela Mîrza: "Politicile cu adevărat de dreapta se vor face auzite în România! PiS ne este model"


AUR se rupe oficial: Deputații care au ales să pună bazele unui nou partid parlamentar. Adela Mîrza: "Politicile cu adevărat de dreapta se vor face auzite în România! PiS ne este model"

România are de astăzi un nou partid parlamentar, în urma trecerii a trei deputați ex-AUR la formațiunea politică Alternativa Dreaptă. Președinta AD, Adela Mîrza, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că, începând de astăzi, "politicile cu adevărat de dreapta se vor face auzite în România", adăugând că modelul acestei formațiuni politice este reprezentat de principalul partid de guvernământ din Polonia, PiS. 

"Astăzi devenim partid cu afiliere parlamentară. Partidul Alternativa Dreaptă își va auzi vocea în Parlamentul României prin Daniel Gheorghe Rusu, domnul general Roman și domnul Aelenei, cărora le mulțumim că au ales să fie alături de noi. AD este un partid de dreapta, conservator, clasic liberal, creștin democrat. Suntem afiliați marii familii conservatoare europene intitulată ECR Party, partidul conservatorilor și reformiștilor europeni, unde suntem membri cu drepturi depline în board. Prin urmare, politicile cu adevărat de dreapta se vor face auzite în România. Avem numeroase proiecte de legi pe care cu drag le încredințăm noilor noștri colegi pentru a le duce mai departe în Parlamentul României. (...) Unii dintre noi, din frumoasa familie Alternativa Dreaptă, am mai făcut politică, avem și o oarecare experiență. Am participat la două cicluri electorale, avem și primari și consilieri locali, așadar experiența ne-am făcut-o deja. Ce ne dorim pe mai departe? Ne dorim ca în 2024 un partid cu adevărat de dreapta să fie reprezentat în Parlament. Acum alegătorii au ce vota. Dacă până acum s-au plâns că nu au ce vota, de acum există un partid cu adevărat de dreapta care poate fi reprezentat în Parlamentul României și deja este. (...) Eu de 10 ani sunt membră în ECR. Acum alături de noii noștri colegi care ni s-au alăturat vom lărgi familia ECR prin faptul că vom avea reprezentare parlamentară. Sperăm că în curând vom avea și reprezentare europarlamentară. Suntem foarte bine văzuți la nivelul conducerii ECR. Doamna Giorgia Meloni e un partener de încredere, ne-a susținut și în campaniile electorale. De asemenea, colegii din Polonia, cei de la PiS, care ne sunt oarecum model, sunt alături de noi. Încercăm în viitorul apropiat să facem un eveniment la București împreună cu ECR și colegii parlamentari. Toate întâlnirile din ECR sunt de substanță și vom oferi publicului din România și celor pasionați de politică idei conservatoare, de dreapta, clasic liberale, idei economice extraordinare, care într-adevăr pot ajuta ca România să devină o economie stabilă", a zis Adela Mîrza. 


Rusu Daniel-Gheorghe, Dănuț Aelenei și generalul Nicolae Roman sunt deputații ex-AUR care s-au alăturat partidului Alternativa Dreaptă, în legătură cu al treilea nume enumerat existând de altfel o serie de controverse pe care le vom reitera în cele ce urmează. 

Mai precis, Centrul Național de Documentare, Cercetare și Informare despre Revoluția din 1989 Timișoara (care activează în cadrul Asociației Memorialul Revoluției 16-22 Decembrie 1989 din Timișoara) a publicat lista unităților militare ale Ministerului Apărării care au participat la represiunea din Timișoara. Roman Nicolae, în data de 17 decembrie 1989, la acea vreme căpitan, a avut în subordine 25 de militari, coordonând împreună cu celelalte unități represiunea contra revoluționarilor între orele 2:00 - 3:30. Revoluționarii sunt intitulați în respectivul document, pe care vi-l prezentăm mai jos, drept "elemente cu comportare necorespunzătoare". 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.