Cristina Prună: "Femeile NU au nevoie de legi speciale cum este cea privind cotele de gen pe listele parlamentare!"


Cristina Prună: "Femeile NU au nevoie de legi speciale cum este cea privind cotele de gen pe listele parlamentare!"

Deputata USR Cristina Prună subliniază, într-o postare pe Facebook, că femeile nu au nevoie de legi speciale precum cea ce vizează instituirea cotelor de gen în cazul listelor de candidați la parlamentare. 

"Femeile nu au nevoie de legi speciale cum este cea privind cotele de gen pe listele parlamentare care a trecut de Senat.  

Este o lege greșită din multe puncte de vedere.

Femeile pot ține steagul sus și fără legi special create pentru ele. Au demonstrat asta deja la toate nivelurile și chiar și în politică.

Sunt femeie și știu că în politică poate să pară mai greu să răzbești din cauza prejudecăților și mitocăniei. Știu cum este să lupți. Am fost și sunt acolo. Dar tocmai din cauza asta nu era nevoie de o lege specială care să impună cote de gen pentru parlamentari.

Legea votată astăzi în Senatul României este o palmă dată tuturor femeilor care nu vor tratament preferențial ci egal.

Mai rău, astfel de inițiative dau apă la moară celor care spun că femeile nu se pot lupta de la egal la egal cu bărbații în orice domeniu.

Adevărul este că femeile sunt la fel de determinate, inteligente și curajoase precum bărbații. Pot face orice fac bărbații, poate chiar mai bine.

Nu avem nevoie de avantaje electorale. Nu avem nevoie de legi speciale. Nu avem nevoie de privilegii. Nu avem nevoie de nicio discriminare", scrie aceasta pe Facebook. 

Precizările deputatei USR vin în contextul în care legea care prevede aplicarea cotelor de gen pentru listele electorale a trecut luni de votul Senatului, urmând a fi trimisă la Camera Deputaților, for decizional în acest caz. Actul normativ prevede ca listele de candidați pentru Senat, cu excepția celor ce conțin unul sau doi candidați, și listele de candidați pentru Camera Deputaților, cu excepția celor care conțin mai puțin de trei candidați, trebuie întocmite astfel încât să respecte cota minimă de reprezentare de 33% atât pentru femei, cât și pentru bărbați, din totalul candidaturilor propuse, informează news.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.