Măcelăriți de propriii comandanți. Numeroși răniți din rândurile armatei ruse au fost împușcați în cap de superiori, iar militarii care nu mai vor să lupte și cer să se întoarcă în Rusia sunt trimiși în linia întâi


Măcelăriți de propriii comandanți. Numeroși răniți din rândurile armatei ruse au fost împușcați în cap de superiori, iar militarii care nu mai vor să lupte și cer să se întoarcă în Rusia sunt trimiși în linia întâi

Serviciul de informații al Armatei ucrainene scrie pe pagina oficială că sunt tot mai numeroase cazurile de revoltă în rândurile Armatei ruse, militarii refuzând să execute ordinele superiorilor, mai ales când este vorba despre operațiuni ofensive pe teritoriul Ucrainei.

Cea mai recentă situație de acest gen a fost înregistrată de Regimentul 70 al Brigăzii de puști motorizate, mai multe unități din cadrul acestui refuzând deschis să mai ia parte la război. Disperați, comandanții unităților militare recurg adesea metode dure pentru a domoli răzmerițele, militarii care solicită să se întoarcă în Rusia fiind trimiși în cele mai periculoase zone ale conflicului. 

Pentru a identifica și neutraliza inițatorii unor astfel de situații, Serviciul rus Federal de Securitate a deci să infiltreze în Regimentul 70 agenți și informatori. 

Într-o filmare recentă, postată pe reddit.com, mai mulți soldați ruși, luați prizonieri pe front, povestesc cum comandanții de batalion îi împușcă în cap pe soldații răniți.

Soldat 1: „Un tânăr soldat zăcea întins pe jos, rănit, iar comandantul batalionului l-a împușcat. Și asta a fost tot. L-a întrebat înainte: „poți să mergi? Nu?” Apoi a scos pistolul și l-a împușcat”.

Soldat 2: „Și nu a fost doar unul. Grav e că nu a fost doar unul. Comandantul a împușcat 4-5. Toți foarte tineri”.

Soldat3: „Puteau fi salvați. Puteau fi transportați undeva ca să primească ajutor, dar i-a ucis pus și simplu”. VIDEO AICI. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.