Kuleba: "Îndemn companiile germane să se retragă din Rusia și să se mute în Ucraina!"


Kuleba: "Îndemn companiile germane să se retragă din Rusia și să se mute în Ucraina!"

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a lansat joi o solicitare către companiile germane de a se retrage din Rusia și de a se muta în Ucraina. 

"Pe măsură ce Rusia continuă să comită atrocități în Ucraina, veniturile companiilor străine care încă fac afaceri în Rusia sunt pătate de sânge ucrainean. Îndemn companiile germane să se retragă din Rusia și să se mute în Ucraina. Aceasta va fi o contribuție sinceră la pace în Europa", a scris Kuleba pe Twitter. (sursa: CNN)

Mai devreme, pe parcursul unei vizite efectuate astăzi la Berlin, Dmytro Kuleba a lăudat răspunsul Germaniei în raport cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei. 

Într-un interviu acordat radiodifuzorului german ARD, Kuleba a spus că au existat schimbări pozitive, după ce Germania a decis să livreze arme grele Ucrainei și să susțină un embargo propus de UE asupra petrolului rusesc, în urma presiunilor din partea aliaților săi.

Kuleba a mai declarat că intenționează să facă lobby pentru aderarea Ucrainei la UE, precum și pentru impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei. (sursa: Reuters)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.