Polonia condamnă declarația scandaloasă a Suveranului Pontif privind cauza războiului din Ucraina: "Infailibilitatea Papei se limitează la chestiunile teologice!"


Polonia condamnă declarația scandaloasă a Suveranului Pontif privind cauza războiului din Ucraina: "Infailibilitatea Papei se limitează la chestiunile teologice!"

Multe declarații din istoria Bisericii au fost destul de nefericite, iar comentariul Papei Francisc se încadrează cu siguranță în această categorie, a spus ministrul polonez de Externe, Zbigniew Rau. Oficialul polonez s-a referit la observația Papei despre motivul invaziei rusești din Ucraina și comportamentul președintelui rus Vladimir Putin.

Ministrul polonez de Externe Zbigniew Rau și omologul său ceh Jan Lipavsky au susținut joi o conferință de presă comună. Oficialului polonez i s-a cerut un răspuns la declarația făcută recent de Papa Francisc, care și-a exprimat disponibilitatea de a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin la Moscova. Potrivit Papei, "NATO care lătră la ușa Rusiei" ar fi putut fi unul dintre factorii care au motivat invazia rusă a Ucrainei și comportamentul lui Putin. "Nu pot spune dacă furia (Rusiei - n.red.) a fost provocată", a spus Papa Francisc, "dar facilitată, poate da".

"Catolicii știu că dogma infailibilității papale a fost stabilită de Conciliul Vatican I în 1870. Infailibilitatea Papei se limitează la chestiunile teologice", a spus Rau. 

Acesta a mai subliniat că, în calitate de ministru polonez al Afacerilor Externe, a fost de acord cu această dogmă din toată inima, dar a subliniat, de asemenea, despre afirmația Papei că a fost una dintre multele declarații nefericite din istoria Bisericii Catolice. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.