Rusia și-a luat gândul de la parada victorioasă din 9 mai! Lavrov nu renunță, însă, la pretextul invaziei - Ucraina nazistă


Rusia și-a luat gândul de la parada victorioasă din 9 mai! Lavrov nu renunță, însă, la pretextul invaziei - Ucraina nazistă

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, răspunzând la o întrebare a unui jurnalist de la compania italiană de televiziune Mediaset, a anunțat faptul că armata rusă nu își va „ajusta în mod artificial” desfășurarea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina până pe 9 mai, Ziua Victoriei.

„Armata noastră nu își va ajusta în mod artificial acțiunile la nicio dată, inclusiv la Ziua Victoriei. Vom sărbători solemn data de 9 mai, așa cum facem întotdeauna. Amintiți-vă de cei care au căzut pentru eliberarea Rusiei și a altor republici ale fostei URSS, pentru eliberarea Europei de ciuma nazistă. Ritmul operațiunii din Ucraina depinde, în primul rând, de necesitatea minimizării oricăror riscuri pentru populația civilă și personalul militar rus.”, a spus ministrul, dovedind faptul că ”Războiul de 3 zile” din Ucraina, transformat deja în măcel care durează de peste 2 luni, a dat peste cap cu totul strategiile și socotetile ineficientei Armate Roșii.

Anterior, Serghei Lavrov declarase că în Ucraina a început o nouă etapă a „operațiunii speciale”. Potrivit ministrului, „operațiunea” viza „eliberarea completă a republicilor Donețk și Lugansk”, iar scopul ei nu este schimbarea regimului ucrainean, ci „eliberarea” completă a autoproclamatelor DPR și LPR.

Lavrov nu renunță, însă, la tema justificativă a invaziei din țara vecină, anume ”Ucraina nazistă”, ”argumentând” în stil sovietic propagandistic teza ideologică.

”În vestul Ucrainei, au încetat să sărbătorească Ziua Victoriei în Marele Război Patriotic. Sa întâmplat cu mult timp în urmă. Evenimentele actuale nu au nimic de-a face cu asta. Au început să distrugă monumente ale celor care au eliberat Ucraina de sub naziști, când au început să sărbătorească drept sărbători naționale zilele de naștere ale celor care l-au ajutat pe Hitler: Șuhevici, Bandera și alți colaboratori, luptători Waffen-SS. Au început să sărbătorească ca sărbătoare națională ziua înființării armatei insurgente ucrainene, care la Tribunalul de la Nürnberg a fost găsită vinovată de ajutorarea naziștilor. Acest lucru nu s-a întâmplat în ultimele două sau trei luni. Totul a început cu mulți ani în urmă. Chiar înainte de lovitura de stat”, le-a declarat ministrul rus de externe reporterilor italieni, punând apoi tunurile declarative pe președintele Zelensky, despre care spune că este ”oaia neagră” a seminției sale iudaice.

”Pe Zelensky l-am auzit spunând că nici măcar nu vom discuta despre demilitarizare și denazificare în negocieri. În primul rând, ei sabotează aceste negocieri, la fel ca cei opt ani de acorduri de la Minsk. În al doilea rând, există naziificarea: militanții și batalioanele capturate din Azov, Aidar și alte unități poartă simbolul și tatuajele svasticii batalioanelor naziste Waffen-SS pe haine, pe trup, citesc și propagă în mod deschis Mein Kampf. El aduce un argument: ce fel de nazist poate fi dacă el este evreu. Aș putea greși, dar A. Hitler avea și sânge evreu. Nu înseamnă absolut nimic. Poporul evreu înțelept spune că cei mai înflăcărați antisemiți sunt de obicei evrei. „Familia are oaia ei neagră”, cum spunem noi.

Cât despre Azov, acum sunt publicate materiale care confirmă că americanii și mai ales canadienii au jucat un rol principal în pregătirea unităților ultra-radicale, deschis neo-naziste, în Ucraina. În toți acești ani, scopul a fost ca neonaziștii să intre în forțele armate regulate ale Ucrainei. Astfel, în fiecare unitate (batalion, regiment), azovenii ar avea un rol principal. Am citit astfel de materiale în presa occidentală. Faptul că Azov este o asociație deschis neonazistă a fost recunoscut în Occident fără nicio ezitare până la situația de la începutul lui 2022, când au început, parcă la comandă, să-și schimbe poziția. Japonia și-a cerut recent scuze lui Azov pentru că a enumerat-o ca organizație teroristă în urmă cu câțiva ani, din cauza înclinațiilor sale neonaziste.

Corespondenții (unele mass-media occidentale) l-au intervievat pe V.A. Zelensky, l-au întrebat ce simte despre Azov și despre ideile pe care Azov le predică și le pune în practică. El a spus că există multe astfel de batalioane, „sunt ceea ce sunt”. Vreau să vă atrag părerea că această frază – „sunt ceea ce sunt” – a fost decupată de jurnalistul care l-a intervievat pe V.A.Zelensky și nu a fost difuzată. Adică jurnalistul înțelege ce spune și gândește această persoană. Și se gândește cum să-i folosească pe neo-naziști pentru a lupta împotriva Federației Ruse”, a mai afirmat Serghei Lavrov.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.