Ford înregistrează pierderi masive în urma investiției în autovehiculele electrice: "Pur și simplu 90% din lanțul de aprovizionare cu baterii nu există"


  • ACP
  • Apr 30, 2022 13:26
  • 2921
Ford înregistrează pierderi masive în urma investiției în autovehiculele electrice: "Pur și simplu 90% din lanțul de aprovizionare cu baterii nu există"

Cel mai mare producător auto din Statele Unite, compania Ford, a anunțat o scădere semnificativă a veniturilor sale în primul trimestru al anului acesta comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, din cauza pierderilor înregistrate de compania de vehicule electrice Rivian din California, în care Ford a investit sume considerabile. 

Astfel, pierderile de 5,4 miliarde de dolari din primul trimestru au fost determinate de investiția în ceea ce era foarte promițătoarea Rivian, unde Ford deține un pachet de aproximativ 12% din companie. Valoarea celor aproximativ 102 milioane de acțiuni Rivian deținute de Ford a scăzut odată cu pierderile masive de profit ale companiei californiene și cu scăderea spectaculoasă a prețului acțiunilor sale, de aproape 70% în ultimele șase luni.

Deși administrația Biden a promis că va elabora politici pentru a se asigura că 50% din vânzările de vehicule noi în SUA sunt fără emisii până în 2030 și că flota de 600.000 de vehicule a guvernului federal va fi electrică până în 2035, așadar companiile care produc vehicule electrice ar avea viitorul asigurat, insuccesul actual al companiei Rivian e o trezire brutală la realitate. 

CEO-ul companiei Rivian, RJ Scaringe, a arătat recent că lanțul de aprovizionare cu bateriile care propulsează vehiculele electrice este mult prea în urmă pentru a putea fi atinse obiectivele impuse de guvernele care vor înlocuirea vehiculelor propulsate de combustibili fosili. 

"Pur și simplu, toată producția de celule din lume combinată reprezintă cu mult sub 10% din ceea ce vom avea nevoie în 10 ani", a spus Scaringe săptămâna trecută. 

"Adică 90% până la 95% din lanțul de aprovizionare nu există", a completat acesta. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.