În eventualitatea în care Rusia ar invada Basarabia, Bucureștiul NU trebuie să aibă ”opțiunea 1940”, adică a trădării. Basarabia e România


În eventualitatea în care Rusia ar invada Basarabia, Bucureștiul NU trebuie să aibă ”opțiunea 1940”, adică a trădării. Basarabia e România

Ubicuul analist de la București, Cristian Tudor Popescu, declară la Digi24: „Dacă Rusia ar intra în RM există opțiunea 1940, nu facem nimic, și opțiunea să sărim în ajutorul ei”.

Este trist dacă și azi, după 82 de ani, la București „există opțiunea 1940”, adică „opțiunea” Carol al II-lea, regele dezertor îmbrăcat în uniformă de ofițer rus, regele trădător al Basarabiei, Nordului Bucovinei și Ținutului Herța, regele care a spulberat visul României Mari.

Este trist dacă și azi la București este valabilă „opțiunea 1940”, adică opțiunea trădării!

Naivul de mine credeam, și mai cred încă, că, după 82 de ani de la pierderea de către România a Basarabiei, la București este valabilă o singură opțiune – „opțiunea să sărim în ajutorul ei”, adică opțiunea sacrificiului și a demnității românești!

Mai ales dacă luăm în calcul cele spuse și repetate de atâtea ori de actualul Președinte al României din actualele ei granițe, Klaus Iohannis, legat de invazia rusească în Ucraina: „Dragi români, știu că sunteți îngrijorați de conflict. Dar vă asigur: niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale. România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile: intrarea în NATO și UE, parteneriatul strategic cu SUA reprezintă o umbrelă extrem de solidă”.

Să înțelegem că confortul de sub „umbrela extrem de solidă” NATO-UE-SUA nu presupune sacrificiu și demnitate românească?

Or, „opțiunea 1940”, enunțată și anunțată de CTP și care mai stă în mintea unora de la București, nu reprezintă altceva decât „confortul de sub umbrelă” al unui președinte dornic, asemeni dezertorului Carol al II-lea, de confort, și nu de România, adică de sacrificiu și demnitate românească.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.