Un gând de Paștele ortodox: unde sunt bunii creștini fără de care România nu va putea renaște?


Un gând de Paștele ortodox: unde sunt bunii creștini fără de care România nu va putea renaște?

Eu cred că România are nevoie de oameni credincioși pentru a putea renaște. Oameni care au valorile creștine în suflet. Să nu furi, spune Biblia. Unde ar fi fost țara noastră dacă politicienii care au condus-o aveau acest mesaj în suflet, în inima lor, nu doar se închinau pentru camerele TV? 

Pentru ei, pentru oamenii buni cu credința în suflet, scriu acum: această țară are nevoie de voi! Antreprenori cinstiți, universitari cu o viziune de dreapta, manageri din sectorul privat, la ei mă gândesc. 

România este acum condusă de un om arogant care i-a tratat cu dispreț pe creștini. „Infatuați”, le-a spus Klaus Iohannis celor care credeau în familia tradițională. Ce caracter are acest om s-a văzut când a trădat milioane de români care l-au votat și a adus Ciuma Roșie la putere. Tot ce a promis Iohannis între 2018 și 2020 a fost călcat în picioare chiar de el, aruncat la gunoi. Așa arată un om care nu crede în nimic, în afară de propriul comfort: golf, schi și plimbări inutile pe banii contribuabililor. „Să nu-ți faci chip cioplit”, spune Biblia. Chipul cioplit la care se închină Iohannis este propria sa persoană. Se uită în oglindă și se admiră.

Și cine putea fi cel mai potrivit aliat al unui astfel de personaj? Banda din Ciuma Roșie. Se merită unii pe alții. Iohannis le-a oferit PNL-ul, a distrus lupta cu corupția și i-a lăsat să fure. Ei îl lasă să doarmă fericit.

Acesta fiind tabloul puterii, vin și întreb: unde sunt oamenii de dreapta care să ne salveze de acești atei imorali și corupți? De ce stau pe margine, nu se adună și nu vin să ofere o alternativă de dreapta? Nu, nu mă trimiteți la opoziția oficială din Parlament, vă rog! 

AUR? Coloana a V-a a Moscovei. Invadarea Ucrainei de către tătucul lor Putin i-a demascat, toată țara vede cine sunt. Așa că se prăbușesc în sondaje. 

USR? Mai crede cineva în eternele lor scuze, văicăreli și ciondăneli mărunte? Puteam spune: „Fie, au fost prima oară la guvernare, au greșit fiindcă nu aveau experiență”. Dar acești obraznici, după nouă luni de guvernare în care n-au avansat nici o idee de dreapta și au umplut administrația publică cu sinecuriștii lor, nici măcar nu se spășesc: „Ne pare rău, am greșit!”. Sexo-marxiștii nu vor să învețe nimic, sunt prea aroganți și autosuficienți. Iar electoratul îi va taxa, se vede asta din sondaje, unde băltesc la un scor mediocru.  

România trebuie, deci, salvată de către oameni credincioși. Europa de vest a construit democrația și o economie prosperă, de piață, în jurul valorilor creștine. Valori, insist pe acest cuvânt. În România, știu bine, sunt mulți oameni de dreapta, credincioși, care înțeleg și mecanismele democratice și economia de piață. Oameni care ar putea conduce țara. Uitați-vă la Polonia și Estonia, în aceste zile: exemple de leadership și de viziune. România lui Iohannis, zace în adormire.  

Putem fi noi tigrii Europei de Est. Națiunea aceasta are un potențial imens, hai să-l eliberăm din teleormanizarea Ciumei Roșii. Însă trebuie să știm că nimeni nu ne va pune covor roșu! Va trebui să ne adunăm, să muncim, să îndurăm linșajele televiziunilor aservite și atacurile statului mafiotizat, plus scepticismul unui electorat prea des trădat chiar de oameni care au susținut că-s de dreapta. Dar eu, în aceste zile, când majoritatea poporului român sărbătorește Învierea, sunt optimist. Să nu ne fie teamă, putem învinge Răul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.