Ce facem cu prostul util al KGB-ului? Klaus I doarme, Kuzmin ne râde în nas, Ciuma Roșie face jocul Kremlinului


Ce facem cu prostul util al KGB-ului? Klaus I doarme, Kuzmin ne râde în nas, Ciuma Roșie face jocul Kremlinului

Ne facem de râs, stimați prieteni. Dacă domnul Iohannis se făcea doar pe el de râs, nu mă interesa. Dar România a ajuns mai jalnică decât Bulgaria. 

Vecinii de la sud de dunăre, la fel ca majoritatea țărilor din UE, au expulzat zeci de diplomați ruși – desigur, ei erau spioni sub acoperire. Mai exact, 11 a expulzat doar Bulgaria. În tot spațiul UE, peste 250 de așa-ziși diplomați ruși au fost obligați să plece la ei acasă, din 24 februarie până acum.

România nu a expulzat nici unul! La București, ambasadorul Kuzmin ține conferințe de presă, minte fără jenă și primește parlamentari români, veniți să i se închine.

În paralel, Ciuma Roșie infiltrează statul român cu amicii Moscovei. Deputații PSD, cot la cot cu cei din AUR, au sabotat discursul lui Zelenski în plenul Parlamentului. Persoane legate de Gazprom sau care au încercat să facă afaceri ilegale cu Rusia sunt promovați în aparatul de stat. Cel mai recent exemplu: Toni Greblă, fost secretar general al guvernului Dăncilă, ar urma să fie prefect al Capitalei. În 2015, DNA-ul l-a prins pe acest Greblă când încerca să evite embargoul impus Rusiei după invadarea Crimeei și să exporte alimente în Rusia, ilegal, via Turcia. 

În acest timp, țări precum Polonia și statele vestice își dovedesc zi de zi susținerea pentru Ucraina și, implicit, atașamentul la valorile democrației. Aceste țări donează armament regimului de la Kiev și cer sancționarea dură a criminalilor de la Kremlin. Cu un curaj extraordinar, premierii din Polonia, Cehia și Slovenia s-au dus la Kiev într-un moment în care părea că orașul ar putea fi încercuit de armata rusă. 

România, din nou, nu s-a făcut remarcată prin absolut nimic. Nici o idee, nici o inițiativă curajoasă. Am scris săptămâna trecută că acum era momentul să accelerăm unirea cu Republica Moldova. Desigur, nu aveam iluzii mari, dar...totuși, constat că Iohannis și guvernul său nu fac absolut nimic. 

Ca să tragem linie: de ce am ajuns în această situație tristă? Pentru că Iohannis nu vrea decât să doarmă și să se distreze, așa că a lăsat țara pe mâna Ciumei Roșii. Iar Ciuma Roșie, structură coruptă, cu cine joacă, în spatele cortinei? Evident, cu Moscova. Un regim putinist, am mai spus, ar fi perfect pentru PSD: oamenii săi ar putea fura fără nici o teamă. Democrația și statul de drept nu au cum să placă Ciumei Roșii. 

De aceea o spun, oricât de dur ar părea, că Iohannis este idiotul util perfect pentru Moscova. Un molîu adormit – „pară mălăiață...”, spun românii...- care nu se gândește decât la comfortul său. S-ar preda și ar preda toată țara dacă Putin i-ar oferi un dormitor mare la marginea unui teren de golf. 

Știu că în PNL sunt mulți oameni care nu doar că spun că sunt de dreapta, dar și sunt. Îi avetizez din nou că este vremea să ia distanță față de momâia de la Cotroceni până nu este prea târziu. Ar face un serviciu carierei lor politice și ar face un uriaș cadou poporului român dacă ar demara procedurile de detronare a prea-adormitului Klaus I. Prostul util al KGB-ului și al Ciumei Roșii trebuie să devină irelevant în politica românească, să nu mai poată face jocurile Coloanei a V-a a Moscovei. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.