Prostie bubuitoare sau/și mâna FSB/GRU? Televiziuni și site-uri românești îl preiau pe larg pe FSB-istul Kuzmin, fără pic de simț critic, acuzând mincinos că ar fi avut loc un ”atac” la Ambasada Rusiei. Așa ceva e impardonabil


Prostie bubuitoare sau/și mâna FSB/GRU? Televiziuni și site-uri românești îl preiau pe larg pe FSB-istul Kuzmin, fără pic de simț critic, acuzând mincinos că ar fi avut loc un ”atac” la Ambasada Rusiei. Așa ceva e impardonabil

Oricine spune că incidentul de la poarta Ambasadei Rusiei ar fi fost un ”atac” este fie un idiot util cu IQ neglijabil, fie un rusofil spălat pe creier, în unele cazuri nefiind deloc exclus să fie vorba chiar de agenți FSB/GRU care sunt la treabă. 

În aceste condiții, observăm cu stupoare că mai multe instutuții de presă românești au preluat obraznicul răspuns al ambasadorului rus Kuzmin, care acuză un așa-zis ”atac”, prezentându-l cu majuscule pe burtiere sau cu titluri pompoase. Kuzmin a fost preluat masiv și fără pic de simț critic, într-un moment-cheie pentru propaganda Kremlinului. 

Că românofobul Kuzmin face asta, prezentând suicidul unui infractor tulburat psihic drept ”atac”, nu trebuie să mire pe nimeni, fiindcă o astfel de manipulare intră în logica războiului și e caracteristică rușilor, însă prostia bubuitoare și diletantismul presei românești (să sperăm că, în unele cazuri, doar de așa ceva e vorba) nu trebuie lăsate neobservate. 

Situația e puțin spus rușinoasă, e de-a dreptul umilitoare, atât pentru instituțiile în cauză cât și pentru cititorii lor. Unele dintre aceste televiziuni și site-uri sunt abonate la bani publici prin contracte oferite chiar de guvernul USL 2, pardon, PSD-PNL. Adică, Guvernul României, PNL și PSD finanțează propaganda rusească?!

Derapajul e cu atât mai duhnitor în contextul războiului rusesc genocidar de lângă granițele României, dar și plecând de la certitudinea că un jurnalist cu o experiență de numai 1-2 ani (dacă nu de doar câteva luni) și-ar fi dat seama imediat, la o minimă verificare pe net, că Bogdan Drăghici a fost ani de zile un personaj puțin spus controversat, că și-a violat o fiică vitregă minoră și că urma să facă pușcărie pentru asta. E evident că suicidul brutal din fața Ambasadei Rusiei e ultimul act al abisului tenebros în care se prăvălea de ani și ani. Nici vorbă de vreun atac, altul decât nesimțirea derbedeului FSB-ist Valeri Kuzmin. 

E de-a dreptul halucinant că instituții media românești se bulucesc să preia pe larg și fără pic de simț critic propaganda anti-românească pe care FSB/GRU o împrăștie prin goarna Ambasadei. Așa ceva este impardonabil. Să nu-i uităm. Sunt în stare de orice. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.