Ordonanța anti-grătare. Oana Țoiu: "Nu e Times New Roman! Guvernul dezbate azi o OUG cu amenzi de peste 2000 de euro dacă îți faci o varză la ceaun în curtea ta sau un grătar cu mici"


Ordonanța anti-grătare. Oana Țoiu: "Nu e Times New Roman! Guvernul dezbate azi o OUG cu amenzi de peste 2000 de euro dacă îți faci o varză la ceaun în curtea ta sau un grătar cu mici"

Deputata USR Oana Țoiu atrage atenția miercuri, într-o postare pe Facebook, că Guvernul Ciucă dezbate astăzi o ordonanță de urgență ce prezintă grave lacune juridice, una dintre prevederile acesteia putând duce, de pildă, la interzicerea grătarelor. 

Mai precis, ordonanța de urgență prevede "incendierea oricărui tip de obiect" ca infracțiune, amenzile avute în vedere pentru această faptă fiind de peste 2 mii de euro. (puteți accesa AICI textul complet al OUG)

"Guvernul dezbate azi o ordonanță de urgență cu amenzi de peste 2000 de euro dacă îți faci o varză la ceaun în curtea ta sau un grătar cu mici.

De 1 mai toată lumea se va înghesui la mici dar nimeni să aprindă cărbunii și lemnele(da, este evident o exagerare, dar nu o interpretare imposibilă a legii)

-------------------------------------------------------

Nu e Times New Roman, sunt PNL - PSD - UDMR de unii singuri lăsați cu legile în mână.

După ce am depus moțiune împotriva ministrului mediului, pentru că nu face nimic să protejeze mediul, s-au grăbit totuși să facă ceva până luni la vot.

Și au făcut. O ordonanță de urgență azi atât de prost scrisă că prevede ”Incendierea oricărui tip de obiect” ca infracțiune. Este o aberație logică, legislativă, pratică...cum vreți voi.  

Este drept că trebuie stopată poluarea prin oprirea arderile masive de deșeuri în ce deja știm că sunt rețele de activități inclusiv comerciale ilegale, este drept că ne-a scris și comisia europeană și avem și noi (colegii din grupul de lucru de mediu) o lege pe asta în Senat. Dar măcar dacă o copiau corect.  

PS: Îmi imaginez că dacă nu mă cunoașteți suficient este posibil să nu mă credeți. Și mie mi-ar plăcea să fi fost o exagerare, dar nu e. Am pus linkul în comentarii. Sper că semnalul public îi va face să se răzgândească / să o corecteze până decid azi final asupra ei", scrie Oana Țoiu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.