Dictatorul Kim Jong-un solicită partidului său intensificarea luptei cu "spiritele rele" ale antisocialismului


Dictatorul Kim Jong-un solicită partidului său intensificarea luptei cu "spiritele rele" ale antisocialismului

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un le-a cerut oficialilor din departamentul de propagandă al partidului de guvernământ să ducă o luptă pentru a elimina "spiritele rele" ale antisocialismului, respectiv pentru a aduce schimbări fundamentale în activitatea ideologică, a informat marți presa de stat.

Într-o scrisoare trimisă oficialilor din departamentul de propagandă al Partidului Muncitorilor, aflat la guvernare, Kim a subliniat necesitatea de a fi concentrată campania ideologică "pe practicile antisocialiste și, în mod subsidiar, pe cele non-socialiste".

"Ofensiva opresivă în masă și atmosfera de luptă de clasă ar trebui crescute în mod continuu și metodologic pentru a învinge tot felul de fenomene negative care erodează postura noastră revoluționară și care trebuie zdrobite fără milă", a scris Kim. 

El a remarcat apoi că "misiunea partidului de a informa reprezintă o piatră de boltă în îndepărtarea spiritelor rele ale antisocialismului și non-socialismului care își găsesc drum în capul oamenilor".

Kim a subliniat că oficialii formațiunii politice ar trebui să devină "difuzoare puternice și amplificatoare hi-fi" în ceea ce privește răspândirea ideilor Comitetului Central al Partidului.

El le-a cerut oficialilor din Departamentul de Informare și Publicitate al Comitetului Central al partidului de guvernământ (departamentul de propagandă) să devină un "turn de control" al frontului ideologic al partidului.

Oficiali din domeniul informațional (de propagandă) al Partidului Muncitorilor participaseră luni la un workshop. În scrisoarea sa trimisă la întâlnire, dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a cerut eliminarea formalismului și aducerea unor inovații fundamentale în activitatea ideologică a partidului. 

Un oficial al Ministerului Unificării din Coreea de Sud, care se ocupă de afacerile intercoreene, a declarat că cel mai recent workshop pare să facă parte din eforturile Phenianului de a întări disciplina și unitatea între oficialii partidului.

"Atelierul pare menit să consolideze unitatea internă și să îndemne implementarea (aprofundată) a planului cincinal dezvăluit la cel de-al optulea congres al partidului", a declarat oficialul.

Coreea de Nord a făcut presiuni pentru accelerarea dezvoltării economice în cadrul campaniei de cinci ani anunțate la congresul desfășurat în ianuarie anul trecut, în timpul căruia Kim a recunoscut un eșec în ceea ce privește inițiativa sa anterioară, pe fondul sancțiunilor paralizante și a unei închideri prelungite a frontierei din cauza COVID-19. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.