Ca să salvăm democrația amenințată de Putin și de Ciuma Roșie, România are nevoie de un general!


Ca să salvăm democrația amenințată de Putin și de Ciuma Roșie, România are nevoie de un general!

Dar, nu, nu orice general. Unul onest, bine pregătit, fără tinichele și, mai ales, pro-american și cu o viziune de dreapta. 

În realitate, să o spunem deschis, România nu este acum o democrație. Țara este condusă de o grupare infracțională, care controlează Justiția, Curtea Constituțională și, probabil, o mare parte din aparatul de represiune. 

Orice tentativă de a face reforme și de a instaura statul de drept se ciocnește de o Constituție scrisă de kaghebistul Iliescu. Iar gardienii acestei maculaturi staliniste este o Curte Constituțională dominată de oamenii mafiei, ai șerpilor din Ciuma Roșie. Iar deasupra bandei din CCR, însuși Valer Dorneanu, creația politică a lui Iliescu, ins care nu s-a sfiit să ia lumină din Rusia, în 2018, ignorând avizul negativ dat de un minister de Externe condus de Teodor Meleșcanu. 

Deci, trăgând linie: cum să faci reforme în România în aceste condiții? Răspunsul meu este simplu: acest sistem trebuie desființat, pur și simplu. Totul trebuie pornit de la zero, ca-n 22 decembrie 1989 – dar cu speranța că nu vom repeta greșelile de atunci. Asta a făcut generalul Charles de Gaulle în 1958. Franța se prăbușea, așa că a preluat puterea și a pus bazele celei de-a V-a republici. Și nu-i singurul exemplu. În Turcia, armata a intervenit de mai multe ori, ultima oară în 1997, când radicalii islamiști erau pe cale să ducă țara spre extremism și dictatură.

Pe scurt: uneori, generalii trebuie să intervină pentru a salva democrația!

România este acum într-o situație cum nu se poate mai rea: 

– La porțile sale, amenințarea lui Putin. 

– În interior, cu o justiție pusă la pământ, Ciuma Roșie își face de cap. 

– Reformele, blocate. 

– Opoziția – decredibilizată. Presa, cumpărată în proporție uriașă. 

Așa că, repet, România nu este o democrație, este o cleptocrație – puterea hoților – care s-a strecurat în NATO și UE. 

Am avut șansa noastră, în 1990, când trebuia să punem în practică Proclamația de la Timișoara. Iliescu și Securitatea au abuzat de naivitatea românilor abia ieșiți din comunism - fără minime cunoștințe politice și fără înțelegere clară a ceea ce presupune “democrația“ - și au distrus acel proiect. Nu s-a făcut lustrație cu intenție: Securitatea, veche și nouă, este omniprezentă, în politică, în presă, în mediul de afaceri. 

Așa că, din păcate, am irosit 30 de ani. Iar acum este nevoie de un general corect, dispus să plece de la putere de bunăvoie, după ce repornește mecanismele democratice. Un general care să știe ce presupune apărarea în fața agresiunii rusești, de la dezinformare la atacuri cibernetice. Un general care înțelege mai bine ca orice politician că doar Statele Unite au capacitatea militară să protejeze România de un atac rusesc. Armata germană, se vede acum clar, sunt date furnizate chiar de politicienii de la Berlin, este la pământ. 

Să menținem sistemul politic actual este ca și cum am trata o infecție gravă cu paracetamol. Boala ar rămâne în noi. 

România este sub atac din două direcții: din interior și din exterior. Aparent, doi dușmani, dar de fapt este unul și același, de sorginte securist-sovietică. La vremuri excepționale, este nevoie de măsuri excepționale, de aceea spun: aduceți un general, pentru a salva democrația și țara. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.