UPDATE: FOTO // PROVOCARE de proporții în Transnistria: cum ”MINEAZĂ” școlile FSB și GRU cu scopul de a transforma R.Moldova într-un ”pericol” pentru Rusia. Ce anticipează acest episod hibrid


UPDATE: FOTO // PROVOCARE de proporții în Transnistria: cum ”MINEAZĂ” școlile FSB și GRU cu scopul de a transforma R.Moldova într-un ”pericol” pentru Rusia. Ce anticipează acest episod hibrid

UPDATE 06:30: Separatiștii ruși de la Tiraspol o țin langa cu mizerabila minciună a așa-ziselor ”școli minate”. Au anunțat că mută activitatea în ”online” (deși la ei așa ceva nu prea există) ca să prevină, vezi Doamne, atacurile ”teroriștilor” și ”naționaliștilor moldoveni” care cică ar vrea să le arunce copiii în aer (sursa AICI). Adică Rusia și-a inventat ”motive” să intervină militar în R.Moldova, dacă scenariile Kremlinului o vor impune. Specificul e al casei și e morbid prin excelență. De asemenea, lansarea unei astfel de narațiuni reprezintă o insultă la adresa oricărui român conștient și lucid. 

Desigur că erau de așteptat provocările (deși, de data asta, separatiștii se-ntrec în cavernos - ”școli minate”?!?), desigur că Rusia ar avea mari probleme dacă ar decide să-și extindă războiul într-un alt stat, având în vedere ce pățește pe fronturile din Ucraina (resurse de toate felurile, logistică șamd), însă în acest moment totul se joacă.

Articolul inițial

Provocare de proporții în așa-zisa Transnistria, regiune a R.Moldova aflată sub ocupația trupelor rusești: autoritățile-fantomă de la Tiraspol au evacuat mai multe instituții de învățământ din stânga Nistrului anunțând că administrațiile școlilor ar fi primit mesaje că sediile acestora ar fi ”minate”.

Potrivit sclavilor Rusiei de la Tiraspol, mesajul în ”limba rusă” ar fi fost transmis de pretinști ”naționaliști moldoveni”. 

Conform ZiarulNational.md, căpetenia numită de Moscova la Tiraspol – Vadim Krasnoselski – a confirmat că mai multe școli au fost evacuate și a acuzat că mesajul (foto jos) ar fi fost trimis din exteriorul așa-zisei Transnistria. Noi suntem ferm convinși că ”mesajul” a fost scris tot de ei. 

(Captură ZiarulNational.md)

”Noi nu vom mai tolera să fim ocupați de ruși. Cerința noastră este eliberarea Transnistriei de către ocupanții ruși. Slavă Moldovei, moarte rușilor”, se arată în așa-zisul mesaj, al cărui scop evident este acela de a sugera că așa-zisa Transnistria ar fi amenințată de ”naționaliști”, ”extremiști” eventual ”naziști moldoveni”. Înțelegeți tactica? 

De remarcat că până și Krasnoselski recunoaște oficial că mesajul este un ”fals”, neexistând școli minate în așa-zisa Transnistria. Oricum așa ceva ar friza orice logică și rațiune: cine și de ce să mineze școli acolo sau oriunde altundeva? 

Avertizăm că aceste provocări mizerabile sunt regizate chiar de oamenii Rusiei de la Tiraspol pentru a presăra panică în R.Moldova și pentru a justifica eventuale mișcări armate în stânga Nistrului, în funcție de ce se va întâmpla cu ofensiva Rusiei îndreptată împotriva Odesei (aflată deloc departe de Tiraspol). E posibil ca aceste provocări să se intensifice. Toate indiciile arată asta.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.