Invadatorii lui Putin fac în Ucraina ce-au învățat: mobilizează forțat, violează, jefuiesc și trimit ”prada de război” în Rusia


Invadatorii lui Putin fac în Ucraina ce-au învățat: mobilizează forțat, violează, jefuiesc și trimit ”prada de război” în Rusia

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat faptul că invadatorii ruși se dedau în continuare la furturi, agresiuni împotriva populației civile, violuri, jafuri ale valorilor materiale private, cele mai căutate bunuri pentru așa zisa ”pradă de război” fiind autoturismele, electronicele și aparatele de uz casnic în general, care sunt luate prin violență de la proprietarii lor de drept și trimise apoi, cu transporturi speciale, în Rusia.

Forțele ruse ucid civili și jefuiesc magazine și case în zonele ocupate din sudul Ucrainei, în timp ce Moscova a dispus arestarea lideri locali aleși și înlocuirea acestora cu colaboratori pro-ruși.

Trupele ruse, înfometate și indisciplinate, au împușcat săteni neînarmați, au spart supermarketuri și magazine și au făcut raiduri în cartierele de locuințe în căutarea hranei și a obiectelor de valoare, în condițiile în care propriile linii de aprovizionare sunt la pământ iar comandanții permit aceste acțiuni pentru a ameliora frustrarea produsă de insuccesele de ordin militar.

Duminică, unitățile Forțelor Aeriene ucrainene au lovit 7 ținte aeriene inamice (1 aeronavă, 4 UAV-uri și 2 rachete de croazieră). În plus, bombardierele și avioanele de atac la sol au dat lovituri zdrobitoare acumulărilor de echipamente ale Rusiei, care continuă să efectueze măsuri de mobilizare forțată în teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Lugansk.

Astfel, conform informațiilor oferite de autoritățile ucrainene, Consiliile locale ale comunității de așezări Stanichno-Lugansk au fost înștiințate cu privire la necesitatea prezentării, la data de 1 aprilie 2022, a tuturor bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, la secția de poliție locală pentru înregistrare. Motivele unei astfel de „înregistrări” nu sunt explicate, deși acest lucru este în conformitate cu actele pregătitoare ce au în vizor un val de mobilizare pentru constituirea unui nou corp de armată care urmează să fie trimis în zonele de operațiuni de luptă. 

Până în prezent, atacul Rusiei asupra Ucrainei a forțat peste 10 milioane de oameni să-și abandoneze casele, dezastrul umanitar continuând să ia amploare cu fiecare zi în care Moscova își întețește atacurile asupra populației civile. 

Ultima ”izbândă” a armatei ruse a fost consfințită în Mariupol, acolo unde luptele au ajuns pe străzi iar oficialii ucraineni au anunțat că o școală de artă în care s-au adăpostit aproximativ 400 de oameni a fost bombardată de Rusia, oamenii fiind prinși sub dărâmături.

Secretarul britanic al Apărării, Lloyd Austin, a declarat duminică că armata Rusiei a vizat în mod deliberat centrele populației, deoarece campania președintelui Vladimir Putin a intrat în impas în fața unei apărări bine organizate și a unor contraatacuri extrem de eficiente ale forțelor armate ucrainene.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.