Teodor Lazăr, solicitare adresată Guvernului: "România trebuie să obțină o parte din bunurile sechestrate de Occident de la ruși ca garanție până la returnarea tezaurului!"


Teodor Lazăr, solicitare adresată Guvernului: "România trebuie să obțină o parte din bunurile sechestrate de Occident de la ruși ca garanție până la returnarea tezaurului!"

Deputatul USR Teodor Lazăr solicită Guvernului Ciucă să discute cu partenerii din NATO găsirea unei formule prin care România să obțină o parte din bunurile sechestrate de Occident de la ruși. Parlamentul USR de Bacău atrage atenția că un asemenea demers ar asigura o garanție până la returnarea tezaurului furat de bolșevici în urmă cu un secol.

"Solicit Guvernului României să discute cu partenerii noștri euro-atlantici și să găsim o soluție astfel încât o parte din bunurile sechestrate și o parte din sumele de bani înghețate să revină României, ca o garanție până la returnarea tezaurului furat de bolșevici în urmă cu un secol", arată liderul USR, Teodor Lazăr.

Occidentul a pus sechestru pe bunuri de zeci de miliarde de dolari. În plus, Statele Unite au blocat banii pe care Federația Rusă îi deținea în bănci americane.

"Banii și bunurile pe care există sechestru au doar rol de garanție. Niciun dolar nu trebuie folosit și niciun bun nu trebuie utilizat. Toate acestea trebuie păstrate și vor fi returnate în momentul în care Moscova ne va returna la rândul ei tezaurul pe care l-am trimis la păstrare în timpul primului război mondial și care a fost ulterior confiscat de bolșevici", spune Lazăr.

Deputatul USR atenționează că Federația Rusă și-a asumat integral moștenirea Uniunii Sovietice, inclusiv încălcarea promisiunii că va returna României tezaurul trimis la Moscova în 1916.

"În tot acest timp, indiferent de regimul politic de la Moscova, rușii au refuzat să returneze românilor tezaurul și aurul pe care noi le-am trimis acolo doar pentru a fi păstrate. Este evident că Moscova nu este un partener de încredere. Dacă Moscova chiar ar fi vrut în îndrepte jaful făcut de bolșevici, ar fi făcut-o până acum. Nu au nicio scuză pentru încălcarea acelei înțelegeri", spune deputatul USR.

Lazăr arată că Banca Naționala a României are documentele care atestă exact valoarea tezaurului nereturnat de ruși.

"BNR are documente care atestă transporturile făcute de la București la Moscova în timpul primului război mondial. Tot Banca Națională poate face o estimare exactă a valorii acestora, și poate calcula dobânda acumulată în tot acest timp", încheie Lazăr.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.