Val de indignare pe internet după ce Kuzmin și Ambasada Rusiei la București le-au cerut rușilor ”agresați” sau ”amenințați” să contacteze instituția


Val de indignare pe internet după ce Kuzmin și Ambasada Rusiei la București le-au cerut rușilor ”agresați” sau ”amenințați” să contacteze instituția

Ambasada Rusiei în România s-a adresat, în această dimineață, în mod total agramat și pleonastic ”cetățenilor ruși și compatrioților ruși” din România, cerându-le să sesizeze instituția în cazul în care vor suferi repercusiuni ale oprobiului public în țară, după invadarea Ucrainei.

”În atenția cetățenilor ruși și a compatrioților ruși (sic!) care trăiesc în România. Rugăm cetățenii Rusiei și compatrioților ruși care au fost discriminați pe semne naționale, lingvistice, culturale, religioase și de altă natură, precum și pe cei care au fost victime ale unor acte violente sau au primit amenințări, să ne contacteze la adresa de e-mail a ambasadei: [email protected]

Când aplicați, vă rugăm să indicați numele de familie, prenumele și cum vă puteți contacta pentru asistență. Toate aplicațiile vor fi luate în considerare în cel mai atent mod”, este mesajul postat astăzi de reprezentanții Ambasadei Ruse.

Postarea a fost primită de către internauți cu comentarii ironice și extrem de critice, sute de utilizatori de facebook adresându-le diplomaților ruși invitații și sugestii mai mult decât elocvente și deloc diplomatice, în ton cu contextul gepolitic și cu atitudinea persiflantă a oficialilor Federației în probematica conflictului ruso – ucrainean.

Iată mai jos doar o mică parte din reacțiile de indignare pe care le-a provocat postarea Ambasadei Rusiei: 

Tiberiu Maghera: ”Sosoaca și Simion se plâng ca le trimiteți numai poze cu ruble”.
 

Dan Pîrvulescu: ”Vreți sa va faceți propria justiție la fel ca in Ucraina? Sunt autorități ale statului român care au astfel de atribuții!”

Claudiu Fatu: ”Nu cred că cineva are treabă cu cetățeni Ruși ! Nici ei nu vor război chiar dacă în Rusia sunt injectati cu informații false și nu pot protesta pașnic împotriva lui Putin! NIMENI nu vrea război și moarte, doar un nebun dement și maniac ca Putin!”

Picu Mihai: ”Rugăm și noi Ambasada Rusiei să-și ia catrafusele și să se ducă la criminalul lor iubit. Romanii sunt iubitori de pace”.

Erchian Apseleam: ”Să te plângi de discriminare, când țara ta zdrobește sub șenile o altă țară, unde mor mii de oameni nevinovați, ăsta da tupeu stalinist”.

Adrian Constantin: ”In atentia ambasadei SOVIETICE : voi cand va cereti scuze pt crimele comise in Romania pe timpul ocupatiei? Despre despagubiri nu vorbim... Miroase a sfarsit. Va faceti de ras cu tiribombele voastre expirate si soldatii aia neinstruiti. Norocul vostru pana acum a fost numarul mare de cioloveci... se sfarseste si asta curand. Hai sictir!”

Vasile Loghin: ”Si? A deznazificat si dezarmat Putin maternitatea? Ce-au zis aia mici? Ca vor in NATO? Ori poate or fi facut ceva rusilor de acolo din Donbas? Ca asa, de pomana, nu cred eu ca bombarda un barbat adevarat ca Putin un spital de copii. Ceva au zis ei, au facut...”

Simona Papa-Topala: ”Nu va este rușine sa fiți sclavii lui Putin? Nenorociților, aveți sangele a mii de civili pe mâini. Nimeni nu are treaba cu cetățenii rusi, de buna credință, lumea are treaba cu teroriștii din fruntea Rusiei!”

Petru Andrei: ”Unde pot sa cer returnarea ceasului și paltonului "eliberate" de la bunicul?”

Radu Cramba: ”Voi aveți câte 12 comentarii la toate postările și va așteptați sa primiți emailuri de la rușii din România ? Nici măcar rușii nu vă dau like la postările voastre mincinoase!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.