Rusia și rușii, MEGARUȘINI ale istoriei alături de China și Coreea de Nord. Concluziile scriitorului Cristian Bădiliță. Cei mai mulți ruși preferă ticăloșia minciunii în locul adevărului


Rusia și rușii, MEGARUȘINI ale istoriei alături de China și Coreea de Nord. Concluziile scriitorului Cristian Bădiliță. Cei mai mulți ruși preferă ticăloșia minciunii în locul adevărului

Scriitorul, teologul și traducătorul Cristian Bădiliță punctează, pe pagina de Facebook a domniei sale, că cei mai mulți ruși preferă ticăloșia minciunii în locul adevărul. Și naivii, și cei conștienți dar tăcuți sunt complici la crimele de război săvârșite de Rusia în Ucraina sfârtecată. 

Să NU uităm că cel puțin de la genocidarii Lenin și Stalin până la genocidarul Putin, Rusia și-a certificat din plin capacitatea de a se reproduce monstruos. 

Vă prezentăm în integralitate comentariile domnului Cristian Bădiliță: 

”Un imperiu de o kopeică. Imperiul greco macedonean, perpetuat de urmașii/ diadohii lui Alexandru, a durat din secolul IV î.H. pînă în 1453, Constantinopolul perpetuînd civilizația elenistică a Imperiului creat de Alexandru. 

Imperiului roman a durat aproape cinci secole civilizînd întregul bazin mediteranean. Legiunile romane au dus cu ele civilizație și progres (orașe, teatre, rețea de străzi, canalizare, terme etc). 

Grecia și Roma nu au cucerit prin teroare, ci mai ales prin export de civilizație și cultură. Au RIDICAT popoarele cucerite, nu le au îndobitocit. La fel se poate spune și despre Imperiul britanic sau francez, chiar dacă moda, acum, e sa le dai cu parul ideologic în cap. 

Imperiul rus & sovietic a exportat numai barbarie și prăpăd. A provocat doar spaimă, antipatie și dezgust. Dacă nu se potolesc și nu fac un gest colectiv de penitență, rușii vor deveni megarușinea istoriei, alături de barbarii comuniști chinezi și nord-coreeni. Faptul că ai furat totul de la Occidentali, inclusiv bomba atomică, nu-ți justifică decît complexele de inferioritate. (…)

O parte din populația rusă nici nu știe că propriul dictator și propria armată au invadat Ucraina. Altă parte știe, dar justifică ideologic invazia sau o bagatelizează cu nesimțire. Un reporter francez cunoscut, aflat în Ucraina, spunea, ieri, că prietenii săi RUȘI îl întreabă, ‹consternați›, cu cît îl plătesc occidentalii pentru a ‹susține că Rusia ar fi invadat Ucraina›? 

Niciun acuzator nu a acceptat invitația jurnalistului francez de a veni să vadă oroarea cu propriii ochi. Preferă ticăloșia minciunii adevărului pur și simplu”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.