Papagalii Rusiei: cum MINT și fac propagandă RUSEASCĂ angajații A3. Așa-zisul ”atac rusesc” din Insula Șerpilor. Demența lui Dobrițoiu. Ce fac Gâdea, Ciuvică și Badea când nu comentează jocuri video


Papagalii Rusiei: cum MINT și fac propagandă RUSEASCĂ angajații A3. Așa-zisul ”atac rusesc” din Insula Șerpilor. Demența lui Dobrițoiu. Ce fac Gâdea, Ciuvică și Badea când nu comentează jocuri video

După ce au prezentat public și au comentat ca niște papagali o serie de imagini dintr-un joc video (lansat în 2013) despre care au insistat că ar fi înregistrări video (obținute exclusiv) din războiul Rusiei împotriva Ucrainei, Mihai Gâdea, Mircea Badea, M Ciuvică și restul propagandiștilor de la Antena 3 au comis-o din nou, aseară, dovedind o dată în plus ce hiene sinistre sunt. 

Invitat în platou a fost și dubiosul general în rezervă Corneliu Dobrițoiu, personaj notoriu pentru derapaje de factură rusofilă. Odinioară ministru al Apărării, Dobrițoiu s-a pretat să insiste la A3 că există posibilitatea ca avionul și elicopterul românești să fi fost ”atacate” de rușii aflați pe Insula Șerpilor, explicând că rușii făceau asta în Siria, dar ignorând cu desăvârșire că România este o țară NATO și UE care nu se află în Asia de Vest. De asemenea, Dobrițoiu – generalul hamsiei prăjite – omite să spună că un astfel de atac nu ar fi putut scăpa radarelor NATO și ale României, o importantă bază americană aflându-se nu foarte departe. 

Gâdea, Badea și Ciuvică nu au spus nici ei altceva, încurajând din plin demența, mai cu seamă Ciuvică. Avertizăm că acești indivizi vor să facă rating ocultând mizerabil o dublă tragedie aviatică în care și-au pierdut viața mulți semeni, ceea ce reprezintă o bătaie de joc față de familiile îndurerate și față de orice om de bun simț. În platou vegeta și marele analist militar Radu Tudor. 

De asemenea, avertizăm că noile manipulări împroșcate de Antena 3 sunt echivalente cu narațiuni ale propagandei ruseșticu alte cuvinte, dacă Rusia a atacat România, așa cum insinuează Dobrițoiu cu largul concurs al papițoilor A3, ar însemna că Rusia e o forță omniprezentă care își permite să atace o țară NATO, probabil răzbunându-se pe noi pentru că ajutăm militar și în orice alt fel Ucraina, și având armament mega-performant care nu ar putea fi detectat nici de radarele NATO. Toate astea s-ar întâmpla în apropierea bazei militare americane de la Kogălniceanu, fără ca principalul partener strategic al României să prindă de veste sau să ne apere. Aceste idei purulente – care presară panică și conspiraționism – decurg chiar din prestația lui Dobrițoiu și a celorlalte făpturi de la A3. 

Dar cine este generalissimul C. Dobrițoiu, umflat cu pompa turnătorului securist Dan ”Felix” Voiculescu, fost pușcăriaș de drept comun? Păi, dânsul e chiar individul care (invitat în studiourile aceleiași A3) i-a acuzat de ”proxenetism” pe soldații americani de la Deveselu, în contextul crimelor de la Caracal. Amintim că o povestioară similară a livrat și Cătălin Tolontan, la Libertatea, fără pic de probe și fără vreo noimă, oricare, în contextul acelorași crime de la Caracal. 

Derapajul lui Dobrițoiu a fost reliefat și de consultantul politic George Rîpă, pe Facebook: 

”Frauda morală și profesională rămâne o constantă a societății românești și principalul pericol la adresa securității naționale. 

Corneliu (Mișu) Dobrițoiu, general în rezervă al Armatei Române, susține la A3 că există posibilitatea ca avionul și elicopterul românesc să fie fost ‹atacate› de rușii aflați pe Insula Șerpilor. A explicat cum rușii făceau din astea în Siria. 

Este o abordare iresponsabilă și total neprofesionistă. Orice fel de atac asupra celor două aeronave ar fi fost vizibil pe radare. Baza de la Kogălniceanu e la câteva zeci de km. O rachetă ar fi fost văzută chiar și cu ochii liberi. 

În plus, un atac rusesc ar fi un atac asupra unei ținte militare NATO. Rușii sunt nebuni, dar nu sinucigași. 

Mesajele iresponsabile de acest tip produc panică și neliniște într-o societate dată și așa peste cap de 2 ani de pandemie. Oamenii sunt cu nervii la pământ, iar unii din prostie sau din goană după like-uri lansează cele mai mizerabile teorii. 

Ce să vă mai zic? Că ăsta a fost inclusiv ministrul Apărării? Că este condamnat în dosarul "Case pentru generali"?

Dumnezeu să-i ierte pe militari români decedați azi. Din păcate au avut parte prea mult de miniștri incompetenți de tipul Dobrițoiu – Dâncu”.

P.S.: ”Uauuu, cum trag antiaerienele!”, se exalta Mircea Badea - angajatul unui turnător securist și odraslă de turnătoare securistă -, aplaudând imaginile din jocul video prezentat drept războiul Rusiei din Ucraina. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.