Asociația 21 Decembrie 1989 organizează sâmbătă o campanie publică umanitară destinată refugiaților ucraineni și un protest în fața Ambasadei Rusiei din București


Asociația 21 Decembrie 1989 organizează sâmbătă o campanie publică umanitară destinată refugiaților ucraineni și un protest în fața Ambasadei Rusiei din București

Președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieș, a anunțat că sâmbătă, 5 martie, se va desfășura o campanie publică umanitară destinată ucrainenilor care fug din calea invaziei rusești. Cetățenii sunt așteptați să facă donații în intervalul orar 14-18 în fața Teatrului Național București. 

Totodată, cetățenii sunt așteptați să protesteze sâmbătă, de la ora 18, în fața Ambasadei Rusiei din București, împotriva acțiunilor criminale ale armatei rusești săvârșite contra poporului ucrainean. (puteți consulta AICI mai multe detalii despre cele 2 evenimente)

Redăm comunicatul Asociației 21 Decembrie 1989: 

"Asociația „21 Decembrie 1989”, a solicitat și obținut aprobarea organizării unei acțiuni publice umanitare, în vederea strângerii de ajutoare, ce urmează a fi trimise în Ucraina.

Organizatorii roagă pe cei ce doresc să participe prin donații, să aducă după posibilități:

-produse alimentare neperisabile, apă, sucuri, produse igienico-sanitare, îmbrăcăminte, pături, lenjerie, prosoape și nu în ultimul rând jucării.

Solicităm respectuos ca darurile pe care le veți aduce să fie noi și ambalate, pentru a ajunge în cele mai bune condiții la cei aflați în mare nevoie.

Acțiunea umanitară „Susținem libertatea și democrația în Ucraina”, va avea loc sâmbătă 05.03.2022 în Piața Universității, în fața Teatrului Național între orele 14-18.

La ora 18.00 participanții vor porni în marș către Ambasada Rusiei la București, pentru a protesta împotriva invaziei criminale a armatei rusești contra poporului ucrainean.

Prin agresiunea ordonată de Vladimir Putin împotriva statului independent ucrainean, Rusia precum și conducătorii ei militari și civili, trebuie să răspundă în fața instanțelor internaționale pentru faptele săvârșite, încadrate ca fapte contra umanității.

Vă așteptăm cu mulțumiri anticipate!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.