Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției din Ucraina: Nu este nevoie să declarați tancuri rusești capturate, deoarece costul acestor GUNOAIE nu depășește 100 de salarii minime


Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției din Ucraina: Nu este nevoie să declarați tancuri rusești capturate, deoarece costul acestor GUNOAIE nu depășește 100 de salarii minime

”Ați capturat un tanc rusesc sau un transportator blindat de trupe și vă faceți griji cum să îl declarați? Păstrați calmul și continuați să apărați Ucraina!”, anunță Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției din Ucraina, într-un comunicat de presă, preluat de Dumskaya.net, potrivit G4media.

”Nu este nevoie să se declare tancurile rusești capturate și alte echipamente, deoarece costul acestor gunoaie nu depășește 100 de salarii de trai (248.100 UAH)”. În consecință, nici nu este necesar să se depună rapoarte privind schimbările semnificative ale statutului proprietății în termen de 10 zile în cazul confiscării unor astfel de gunoi”, a scris Agenția Națională într-un comunicat oficial.

Conform presei din Ucraina, aceste vehicule sunt considerate trofee de luptă nu fac obiectul raportării în declarație din mai multe motive.

În primul rând, acestea nu au fost achiziționate ca urmare a încheierii unui acord, ci în ”în urma agresiunii pe scară largă a Federației Ruse”.

În al doilea rând, ”mulțumită curajului și vitejii apărătorilor statului ucrainean, echipamentul militar inamic vine de obicei la tine deja distrus și dezactivat. Din această cauză, este imposibil să îl evaluăm în conformitate cu Legea Ucrainei”, mai scrie Dumskaya.net.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.