Rusia săvârșește un GENOCID de proporții în Ucraina, care se află în fața celei mai mari catastrofe umanitare de la cel de-Al Doilea Război Mondial până în prezent. Moscova bombardează orașe și sate cu arme interzise de convențiile internaționale


Rusia săvârșește un GENOCID de proporții în Ucraina, care se află în fața celei mai mari catastrofe umanitare de la cel de-Al Doilea Război Mondial până în prezent. Moscova bombardează orașe și sate cu arme interzise de convențiile internaționale

O analiză Deschide.md atrage atenția că Rusia agresoare săvârșește genocid în Ucraina, bombardând orașele și satele ucrainene cu arme interzise de convențiile internaționale. 

Ucraina se află în fața celei mai mari catastrofe umanitare de la cel de-Al Doilea Război Mondial până în prezent, ONU prognozând că în următoarele două săptămâni numărul refugiaților va ajunge la 7 milioane.

Rusia criminală se răzbună astfel cu primitivism și sălbăticie pe Ucraina, pentru că se îndârjește să reziste eroic tăvălugului, Kremlinul săvârșind crime împotriva umanității, toți cei responsabili – în frunte cu criminalul în masă Putin –  trebuind să fie trași la răspundere pentru genocid.

Podul.ro vă prezintă în integralitate analiza Deschide.md

”Invazia trupelor ruse în Ucraina capătă din ce în ce mai mult caracterul unui genocid deschis împotriva poporului ucrainean. Rezistența eroică a Forțelor Armate ale Ucrainei, a forțelor de apărare teritorială și populației au dat peste cap „blitzkrieg-ul” invadatorilor. Kievul n-a fost capturat într-o zi, la fel ca și Harkov, Cernigov sau alte orașe mari.

Suferind pierderi semnificative de tehnică militară și personal, Rusia încearcă din ce în ce mai mult să pună presiune pe populația civilă. Declarațiile ipocrite despre „atacarea obiectelor militare” se transformă, de fapt, în bombardarea sectorului rezidențial, a maternităților, spitalelor și azilelor de bătrâni. Bombardarea cinică și nemiloasă a cartierelor rezidențiale în Harkov la data de 28 februarie vorbește de la sine: sute de civili, inclusiv copii, morți, case, spitale și grădinițe distruse.

Din disperare că Ucraina rezistă, orașele și satele din ucrainene sunt bombardate cu arme interzise de convențiile internaționale – bombe cu vid și bombe cu dispersie. De asemenea, împotriva civililor au început să acționeze numeroase grupuri de diversioniști al căror scop este instaurarea terorii.

După ce s-au blocat în ofensivă, trupele ruse au început să aplice o nouă tactică, folosită până acum doar de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial – blocarea orașelor, crearea artificială a unei crize umanitare pe teritoriile ocupate. Astfel de încercări le vedem în Herson, Cernigov, Sum, unde oamenii sunt nevoiți să stea zile întregi în subsoluri, fugind de bombardamente, neavând nici măcar apă potabilă. În acele subsoluri, în mare parte, se află copiii, femei și bătrâni.

Blocada marilor orașe va duce la criza alimentară, și asta pentru că depozitele, în cele mai multe cazuri, se află în afara localităților. Creând haos și lipsa artificială de alimente, combinate cu bombardamentele monstruoase, rușii încearcă să înfrângă rezistența cetățenilor ucraineni și să slăbească moralul armatei ucrainene.

Ucraina se află în fața celei mai mari catastrofe umanitare de la cel de-al Doilea Război Mondial. De la invazia rusă din 24 februarie, țara vecină a fost părăsită de 500 de mii de persoane. ONU prognozează că în următoarele două săptămâni cifra ar putea ajunge la 7 milioane de refugiați.

Atacul lui Putin asupra Ucrainei se transformă pe zi ce trece într-un nou holocaust al cărui scop este exterminarea civililor sperând că astfel va distruge spiritul de rezistență al poporului ucrainean.

În plin secol 21 Rusia se luptă cu femeile, copii și bătrânii pentru că nu poate cucerii Ucraina ce-i rezistă eroic. Noii adversari ai lui Putin au devenit pruncii Ucrainei!

Comunitatea internațională ar trebui să întreprindă toate acțiunile necesare pentru a preveni o criză umanitară în Ucraina și atragerea la cea mai aspră răspundere a celor responsabili de genocid. Lăsat fără reacție, Putin poate transforma orașele Ucrainei în lagăre de exterminare!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.