VIDEO. Invadatorii ruși filmați în timp ce fură din magazine și sparg bănci în orașele ucrainene asediate


VIDEO. Invadatorii ruși filmați în timp ce fură din magazine și sparg bănci în orașele ucrainene asediate

Numeroase pagini de Twitter și Facebook au publicat filmări cu soldați ruși aflați în Ucraina, pentru „operațiuni militare”, care au abandonat temporar războiul și au trecut la jefuirea magazinelor și băncilor din localitățile atacate. 


 

Filmul cu spargea unei bănci din Herson, oraș din nordul Peninsulei Crimeea unde se duc lupte grele zilele acestea, a fost postată de istoricul Cosmin Popa, un bun cunoscător al spațiului ex-sovietic.  


 

Pe Twitter, utilizatorii și-au adus aminte că și, în timpul invaziei din Georgia, din august 2008, soldații ruși au furat până și un vas de toaletă pe care l-au transportat apoi pe unul din tancurile de asediu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.