Ucraina NU va pierde războiul. Ucrainenii conștientizează mai mult ca niciodată că Ucraina NU e Rusia, că Biserica lor NU trebuie să țină de Moscova. Și că Ucraina înseamnă Europa


Ucraina NU va pierde războiul. Ucrainenii conștientizează mai mult ca niciodată că Ucraina NU e Rusia, că Biserica lor NU trebuie să țină de Moscova. Și că Ucraina înseamnă Europa

Etnolog, publicist și traducător, domnul Gheorghiță Ciocioi – redutabil cunoscător al spațiului slav, și în particular al celui rusesc – explică, într-o postare pe grupul Facebook Synopsis.RO, de ce Ucraina nu va pierde războiul cu Rusia: Da, poate că Ucrainei i se va amputa o bună parte din teritoriu. Războiul însă nu va fi pierdut. Ucrainenii conștientizează mai mult ca niciodată astăzi că țara lor nu e Rusia, că Biserica lor nu trebuie să țină de Moscova. Că Ucraina înseamnă Europa”.

Podul.ro vă prezintă comentariile domnului Gheorghiță Ciocioi:

”Ucraina nu va pierde acest război, e limpede. Citesc deja că președintele și prim-ministrul acestei țări vor fi arestați. O Ucraina nouă, cu o Ortodoxie ‹unită›, fără autocefalie, așadar... Mereu sub Moscova. Nu știu ce se va întâmpla cu întâistătorul Patriarhiei Kievului. Poate se speră că totul va fi mistuit la foc mărunt.

Un lucru e sigur: discursul ucrainean nu va mai putea fi înlocuit cu unul rusesc, ori de tip sovietic, oricât s-ar încerca. În ultimele trei decenii s-a cultivat cu totul altceva acolo. Da, poate că Ucrainei i se va amputa o bună parte din teritoriu. Războiul însă nu va fi pierdut. Ucrainenii conștientizează mai mult ca niciodată astăzi că țara lor nu e Rusia, că Biserica lor nu trebuie să țină de Moscova.

Că Ucraina înseamnă Europa.

Timpul – unul deloc lung – le va da dreptate”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.