Alternativa Dreaptă avertizează că ASF vrea să falimenteze firmele românești de brokeraj în asigurări


Alternativa Dreaptă avertizează că ASF vrea să falimenteze firmele românești de brokeraj în asigurări

Partidul conservator pro-occidental Alternativa Dreaptă, condus de Adela Mîrza, avertizează luni, 21 februarie, că Autoritatea de Supraveghere Financiară, instituție al cărei președinte e Nicu Marcu (foto 2), falimentează prin acțiunile sale firmele românești de brokeraj în asigurări, ultima găselniță fiind propunerea limitării la 5% a comisioanelor primite de brokerii de asigurări din vânzarea polițelor RCA. Astfel, AD solicită eliminarea acestei plafonări care subminează societățile cu capital românesc. 

Redăm comunicatul partidului Alternativa Dreaptă: 

"STOP FALIMENTĂRII BROKERAJULUI ÎN ASIGURĂRI!

Nu mai putem permite să plătească cei care muncesc pentru erorile nobilimii politico-administrative!

Cei mai bine plătiți români, nominalizați politic în ASF, după ce au dormit permițând ca asigurările plătite de români să fie fraudate, au depus la Ministerul Taxării zis și al “Finanțelor Publice” un proiect de hotărâre care vizează printre altele și limitarea la 5% a comisioanelor primite de brokerii de asigurări din vânzarea polițelor RCA.

Acest demers de plafonare la 5% a comisioanelor primite de brokerii de asigurări nu va altera în nici un fel prețul final al poliței de asigurare, brokerii neparticipând în nici un fel la crearea prețurilor acestor polițe. Prin această prevedere se urmărește de fapt falimentarea brokerilor și intermediarilor de asigurări din România, singurele societăți cu capital 100% românesc care mai activează în această industrie.

În piața de brokeraj de asigurări din România, lucrează câteva sute de brokeri, mii de asistenți în brokeraj, persoane juridice și peste o sută de mii de asistenți în brokeraj persoane fizice. Aceste persoane plătesc taxe și impozite statului roman și dau examene (plătite) din 3 în 3 ani pentru autorizare. După restricțiile din ultimii doi ani, această prevedere, care nu ar reduce prețul RCA, ar echivala cu încă o limitare a dreptului la muncă.

Considerăm că aceste plafonări, ce nu rezolvă problemele serioase pe care le au unele societăți de asigurări, vor conduce la falimentarea altora și nu la rezolvarea situației existente. Considerăm că această prevedere este nenecesară, nedreaptă și ilegală, HG-urile trebuie emise în aplicarea legii, nu să creeze lege.

Alternativa Dreaptă solicită eliminarea plafonării comisioanelor de distribuție din acest proiect de HG!

Alternativa Dreaptă susține o economie de piață liberă protejată de amestecul statului, în care oamenii sunt liberi să schimbe produse și servicii după nevoile și în condițiile stabilite de ei, prin contracte protejate și întărite de lege".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.