Axa toxică Berlin-Moscova. Daniel Uncu: "Germania contribuie la destructurarea UE!"


Axa toxică Berlin-Moscova. Daniel Uncu: "Germania contribuie la destructurarea UE!"

Daniel Uncu, consultant politic și membru al partidului Alternativa Dreaptă, avertizează că Germania contribuie, alături de Franța, la destructurarea UE, cele două țări ignorând interesele energetice comunitare prin susținerea proiectelor Nord Stream. Daniel Uncu mai punctează că, în pofida derapajelor ideologice ale Uniunii Europene, de factură neomarxistă, e "mult mai antipatică și mult mai dezgustătoare sacrificarea ei pe altarul însângerat" al președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Nu în cele din urmă, inclusiv în contextul conflictului ruso-ucrainean, consultantul politic atrage atenția că acțiunile Germaniei și ale Franței destabilizează arhitectura de securitate Nord-Atlantică. 

"Un adevărat coșmar

Pe mâna trinomului franco-germano-rus, UE a fost deja intoxicată de putinism cu miros fetid de gaz natural, ce se degajă copios din cele două conducte North Stream, care au ignorat interesele unionale în materie energetică și au aruncat la coșul de gunoi al Uniunii, principiul solidarității unionale. Spre consolidarea prieteniei germano-putiniste.

Pe mâna aceluiași trinom, NATO se simte extrem de inconfortabil, mai ales că motorul american dă rateuri de gripaj neomarxist, în timp ce Berlinul cântă "Oda Bucuriei" în tempo de kazaciok, Parisul dansează un french cancan libidinos, doar doar o primi niscaiva firimituri de la dejunul în doi germano-rus, iar Ucraina este lăsată, astfel, în zona crepusculara a poftelor imperiale ale kaghebistului cleptocrat de la Kremlin. Spre deliciul unui Schroeder vândut demult oligarhilor ruși și al demolatoarei UCD, olimpică la limba rusă și șefă cu propaganda a tineretului utecist al Republicii Democrate Germania, tov. Merkel.

Germania, este clar de multă vreme, vrea să dețină supremația absolută în Europa, cu orice preț, inclusiv cu sacrificarea unității constructului UE și, cu mult mai grav, chiar cu prețul debilizării Pactului Nord Atlantic și a debarasării de influența Washingtonului. Ceea ce, în condițiile impotenței actualei administrații americane, devine perfect posibil.

Încet, dar aproape sigur, Berlinul contribuie, astfel, în mod paradoxal am putea crede, la destructurarea UE și, vai, la sabotarea valorilor și a principiilor fondatoare ale NATO și ale Uniunii Europene.

Oricât de antipatica mi-ar fi astăzi eșuata în marxism corect politic Uniune, sacrificarea ei pe altarul însângerat al unui păstor de asasinate politice, conflicte armate înghețate, al unui cleptocrat, al unui nostalgic imperialist, îmi este cu mult mai antipatică și cu mult mai dezgustătoare. Căci, la capătul unui posibil atare sacrificiu, care să fie ranforsat și de o deloc imposibilă slăbire notabilă a forței Alianței Nord Atlantice pe mână franco-germană, fostele țări comuniste se pot trezi rapid înapoi sub suzeranitatea demolatoare, liberticidă, oligarhică, a Moscovei.

Îmi este teamă că logica fastă și reconfortantă a existenței NATO, așa cum a definit-o Lord Lionel Ismay - "keep the Soviet Union out, the Americans in, and the Germans down”, este acum grav pusă în primejdie de un filoputinism iresponsabil, încurajat de interesele aceleiași Germanii care a răvășit însângerat Europa și Lumea de două ori, până acum...  

Un adevărat coșmar!", precizează Daniel Uncu pe Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.