George Simion face propagandă rusească prin minimalizarea importanței apartenenței la NATO pentru securitatea României


George Simion face propagandă rusească prin minimalizarea importanței apartenenței la NATO pentru securitatea României

Copreședintele AUR, George Simion, prezent luni seară într-o emisiune la Antena 3, a minimalizat rolul pe care-l poartă apartenența la NATO pentru gradul de securitate al României, pretându-se astfel la a face propagandă rusească. 

Simion: Poate starea de alertă ar trebui să fie pentru Armata Română și felul în care este ea dotată în acest moment. Avem niște dotări față de Ucraina mult mai precare.  

Moderator: Noi suntem în NATO, ei nu.  

Simion: Suntem în NATO și ce-o să facă, o să ne dea NATO tehnica de luptă?

Moderator: Suntem într-un sistem de siguranță militară în care Ucraina nu e.  

Simion: Ucraina are 250 de mii de soldați activi și triplu cadre în rezervă față de noi. 

Mai mult, într-un mod de-a dreptul ridicol, în timp ce minimaliza importanța apartenenței la NATO, George Simion anunța triumfalist că, împreună cu omologii săi, poate ne explică cine sunt aceștia, va condamna agresiunea rusească. 

Simion: În calitatea mea de demnitar voi face tot ce ține de mine pentru a condamna agresiunea rusească asupra unui stat recunoscut de către ONU și o să fac lucrul ăsta în foarte scurt timp, o să iau măsuri alături de omologii mei. Sunt președintele Comisiei de prietenie România-Polonia. O să vin cu un plan de acțiuni pe linie diplomatică. 

Ulterior, George Simion a declarat că președintele Rusiei, Vladimir Putin, e un criminal care își iubește poporul. 

Jurnalist: Vă mai mențineți punctul de vedere asupra lui Vladimir Putin potrivit căruia e un criminal? 

Simion: Este și uitați că vrea să facă crime în continuare. Își iubește poporul. Ar fi bine să avem și noi conducători care-și iubesc poporul. Dar Vladimir Putin e criminal. 

Jurnalist: E un criminal care-și iubește poporul? Credeți că formularea asta e mai corectă?

Simion: Da. Sună ca nuca în perete din păcate. 

Propaganda rusească făcută de George Simion vine însă în contradicție cu poziția pe care a exprimat-o astăzi fondatorul AUR, Marius Dorin Lulea, într-un interviu acordat jurnalistului Mălin Bot. Concret, Lulea a declarat că apartenența la NATO e cel mai bun lucru ce i se putea întâmpla țării noastre. 

Lulea: Nu există texte anti-NATO pe paginile care sunt gestionate de noi. (...) Nu vă scoatem din NATO. Eu sunt cel mai european român, ca să spun așa, iar NATO reprezintă cel mai bun lucru care i se putea întâmpla României, căci altfel am fi fost în situația Ucrainei. Din punctul meu de vedere este foarte bine că vin (trupe militare - n.red.), sunt partenerii noștri, facem exerciții împreună, mi se pare firesc în contextul de astăzi și inclusiv noi trimitem trupe în altă parte să facem exerciții. Mergeți și întrebați-o pe Șoșoacă că probabil ea are probleme cu trupele din România. Noi nu avem o problemă.  

Vedeți video: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.