VIDEO. În vreme ce trupele rusești avansează amenințător către granița cu Ucraina, pe mare și uscat, dictatorul de la Kremlin anunță că „este dispus să negocieze” / Purtătorul de cuvânt: „Preşedintele Putin a solicitat întotdeauna negocieri şi diplomaţie”


VIDEO. În vreme ce trupele rusești avansează amenințător către granița cu Ucraina, pe mare și uscat, dictatorul de la Kremlin anunță că „este dispus să negocieze” / Purtătorul de cuvânt: „Preşedintele Putin a solicitat întotdeauna negocieri şi diplomaţie”

CNN scrie că purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că liderul de la Moscova, Vladimir Putin, „este dispus să negocieze”, precizând că situația de la frontierele Ucrainei, care este practic înconjurată pe trei laturi de trupe rusești, este doar un aspect al „preocupărilor mult mai largi ale Rusiei în ceea ce privește propria securitate”.

Pe de altă parte însă, CNN transmite că mai multe filmări de la fața locului au surprins forțele ruse – de la submarine și nave aflate în Marea Neagră, tancuri și obuziere terestre - avansând către granița cu Ucraina. După analizarea numeroaselor imagini, CNN a concluzionat că toate datele arată că trupele militare aflate în regiunea orașului rusesc Belgorod s-au consolidat în ultimele zile și că, în cazul unui atac, primul vizat ar fi orașul ucrainean Harkiv.

Peskov a precizat însă pentru CNN că „preşedintele Putin a solicitat întotdeauna negocieri şi diplomaţie”.

„De fapt, el a iniţiat tema garanţiilor de securitate pentru Federaţia Rusă. Ucraina este doar o mică parte a problemei, este o parte a unei chestiuni mai ample a garanţiilor de securitate pentru Rusia şi, desigur, preşedintele Putin este dispus să negocieze”, a conchis Peskov.

De asemenea, potrivit news.ro, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-ar fi mărturisit lui Putin, luni, că vede o „şansă” pentru un eventual dialog diplomatic cu Occidentul cu privire la preocupările de securitate ale Rusiei. Lavrov a subliniat că a recomandat continuarea acestor eforturi.

Redăm imagini video din zona Belgorod de pe pagina de Twitter a lui Michael Sheldon. În filmările de mai jos sunt, de asemenea, surprinse tancuri rusești intrând în localitatea Tomarovka, regiunea Belgorod. 





Foto sus: Lavrov (centru) și Peskov (stânga imaginii)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.