Rusia e un stat CRIMINAL, o amenințare pentru România și Europa. Oricine face jocul lui Putin e complice la CRIMĂ. Avertismentul scriitorului Cristian Bădiliță


Rusia e un stat CRIMINAL, o amenințare pentru România și Europa. Oricine face jocul lui Putin e complice la CRIMĂ. Avertismentul scriitorului Cristian Bădiliță

În contextul în care propaganda rusească, agenții și idioții ei utili își rostogolesc narațiunile spre paroxism, scriitorul, teologul și traducătorul Cristian Bădiliță punctează, pe contul de Facebook al domniei sale, o serie de aspecte esențiale pe care oricine ar trebui să le cunoască:

”Statul rus (nu poporul rus) e un stat criminal, o amenințare pentru civilizația europeană și orice român, cetățean al UE, care face jocul lui putin devine complice la crimă de stat. Se tot invocă în mod stupid ocuparea unor teritorii românești de către... Ucraina. Acele teritorii nu au fost ocupate de Ucraina, ci de URSS, adică, de un imperiu comunist. 

Istoria nu e o bucată omogenă de săpun. Ea trebuie înțeleasă ÎN CONTEXT. Acele teritorii puteau fi cerute de la Ucraina după 1992, dar statul antiromân ‹român› nu a făcut-o. RSR este la granița estică a UE și membră NATO. Prin urmare trupele NATO sînt obligate să se desfășoare aici. Fără niciun entuziasm, fiți siguri. Să mulțumim cerului de o sută de ori pe zi că o țară de doi bani precum RSR a fost primită în UE și în NATO. Trupele NATO nu apară Ucraina (nici nu pot intra în Ucraina), ci granițele UE. Cînd un nebun dă foc casei de alături omul normal păzește gardul și stă cu extinctorul la îndemînă. Și apoi, Ucraina DE ASTĂZI e un stat proeuropean, democrat și demn”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.