RĂZBOI total în AUR! Târziu, Georgescu și Lavric, puși la zid de George Simion: "Nu o să facă parte din Guvernul României!"


RĂZBOI total în AUR! Târziu, Georgescu și Lavric, puși la zid de George Simion: "Nu o să facă parte din Guvernul României!"

Presat miercuri, 9 februarie, în emisiunea Dosar de politician de la B1TV, cu întrebări privind poziționările controversate ale colegilor din conducerea partidului în legătură cu Mișcarea Legionară, copreședintele AUR, George Simion, a precizat că aceștia nu vor face parte dintr-o formulă de guvernare la care ar participa formațiunea politică pe care o conduce. Declarația lui Simion s-a referit la senatorii Claudiu Târziu și Sorin Lavric, cât și la propunerea AUR de premier, Călin Georgescu. "Îi chemați pe Lavric și Târziu și discutați pe cărți. Cu mine discutați cum vreau să conduc această țară!", a mai precizat George Simion, profund iritat de întrebările referitoare la Mișcarea Legionară. 

Redăm dialogul din emisiune în legătură cu Mișcarea Legionară, iar declarația prin care George Simion le declară război lui Claudiu Târziu, Călin Georgescu și Sorin Lavric o puteți citi la final (de asemenea, puteți urmări secvența din emisiune, AICI, de la minutul 40:10): 

Moderator: Greșelile neforțate ale dvs., ale lui Călin Georgescu, ale lui Claudiu Târziu atrag presiunea asupra AUR. (...) L-a forțat cineva pe Călin Georgescu să zică tâmpeniile cu Ion Antonescu, Mișcarea Legionară și Zelea Codreanu? Pe dvs. nu v-am auzit niciodată să faceți apologia Mișcării Legionare. A fost un criminal Zelea Codreanu?  

George Simion: N-am de ce să fac așa ceva...

Moderator: A fost un criminal Zelea Codreanu?  

George Simion: Am trecut la rubrica de istorie? Haideți să discutăm despre istorie. Criminal înseamnă când omori oameni, da? Păi Corneliu Zelea Codreanu a omorât oameni.  

Moderator: E un criminal. Ziceți dvs. cu gura voastră!  

George Simion: Asta vreți dvs.  

Moderator: Zelea Codreanu a fost un...

George Simion: Păi ați spus dvs.  

Moderator: Dvs. să spuneți, nu eu! De ce aveți jena asta?  

George Simion: Știți care e jena mea? După aia mă puneți să spun despre Nicolae Ceaușescu. Spuneți, domnule Mănăstire, Nicolae Ceaușescu a fost un criminal?  

Moderator: Da. A fost un criminal înainte să fie șef al statului și secretar general al PCR, pentru că avea o funcție în armată. A participat în zona Bărăgan, cu armata, la naționalizări.  

George Simion: Și a omorât oameni și în Vrancea. Trăiau în niște perioade în care se omorau oameni. Și Carol al II-lea, la fel, a fost un criminal, dar nu știu dacă e calificarea mea. Eu am făcut "Crimele Comunismului" și pot să vă spun ce a făcut Nicolae Ceaușescu în Vrancea sau în Bărăgan.  

Moderator: Un criminal e un criminal și acum 100 de ani și acum 70 de ani și acum 2 săptămâni. (...) Ce vreau să zic e că nu presa a pus declarații în gura lui Călin Georgescu, nu presa a pus declarații în gura lui Lavric sau a colegului lui Claudiu Târziu.  

George Simion: Așa e.

Moderator: Ei au spus lucrurile astea. Ați dat teme de dezbatere de câteva săptămâni.  

George Simion: Eu vreau să mă catalogați pentru faptele mele. Cine consideră pe cineva erou sau criminal sau cine se apucă să scrie cărți de istorie în loc să scrie programe de guvernare și soluții concrete pentru țară o să-l voteze sau n-o să-l voteze oamenii.  

Moderator: Faceți parte dintr-un partid.  

George Simion: Acest partid se va clarifica. (...)

Moderator: De ce nu vă delimitați de Mișcarea Legionară?  

George Simion (răspunde ironic): Să mă delimitez și de Partidul Comunist și de PRM...

Moderator: Dvs. ați introdus în spațiul public acest tip de dezbateri.  

George Simion: Mă bârâiți la cap cu legionarii... Lăsați-mă-n pace cu legionarii!  

Moderator: Păi dacă nu faceți niciun fel de declarație...

George Simion: Nu mă interesează de legionari.  

Moderator: Sunt colegii dvs. care fac acele declarații, din conducerea partidului. Dacă era un simplu membru nu-l băgam în seamă, dar copreședintele dvs., respectiv Călin Georgescu, președintele de onoare al partidului...

George Simion: Clarificați-vă cu ei!

Moderator: Da, dar ce organizație aveți acolo? Ce partid sunteți? Sunteți președinte al partidului sau ce sunteți?  

George Simion: (...) Pe 31 martie o să vin la dvs. în emisiune. O să fie lucrurile clare.  

Moderator: Deci atunci lămuriți și cu legiunea.

George Simion: Nu mă interesează. Asta o lămuriți dvs. cu istoricii, că nu e treaba mea!

Moderator: Repet, sunt colegii dvs. care au introdus ei în spațiul public lucrurile astea.  

George Simion: Îi chemați pe Lavric și Târziu și discutați pe cărți. Cu mine discutați cum vreau să conduc această țară!

Moderator: Nu se poate face genul acesta de argumentație. Sunt colegii dvs. din aceeași organizație politică.  

George Simion: Nu o să facă parte din Guvernul României!  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.