Oreste: "Vizita lui Macron în Rusia a fost un eșec!"


Oreste: "Vizita lui Macron în Rusia a fost un eșec!"

Jurnalistul Oreste Teodorescu atrage atenția, printr-o scurtă analiză, că vizita la Kremlin a președintelui Franței, Emmanuel Macron, în contextul conflictului ruso-ucrainean, a reprezentat un eșec, întrucât i-a permis omologului rus, Vladimir Putin, să-și afișeze superioritatea. 

"Vizita lui Macron în Rusia a fost un eșec  

Cinci ore au durat discuțiile tete a tete dintre Macron și Putin. Președintele Franței s-a aventurat în “bârlogul ursului”, încercând să așeze Europa la masa negocierilor dintre Rusia și SUA pe axa NATO.  

Făcând o sinteză a articolelor din presa internațională putem trage câteva concluzii:

1. Putin a dominat dialogul lăsându-l pe Macron fără replică! “Rusia este o superputere militară și o superputere nucleară" și a avertizat: "Nu vor exista câștigători și veți fi atrași în acest conflict împotriva voinței voastre".

2. Macron a tăcut și când Putin a afirmat: “Dacă Ucraina va fi acceptata în NATO, atunci Europa se va afla în conflict cu Federația Rusă.

3. Fraza președintelui francez: “Este responsabilitatea Franței să aibă cea mai puternică relație posibilă cu Rusia", i-a făcut pe analiștii britanici, de exemplu, să concluzioneze că Parisul nu se poate detașa de interesele Berlinului de a dezvolta relații economice privilegiate cu Moscova în ceea ce privește importurile de gaz.  

4. Vizita lui Macron nu a făcut altceva decât să-i permită lui Putin să-și afișeze superioritatea față de oricare lider european și se înscrie ca o nouă umilire de tip Borrell", transmite Oreste pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.