„Noaptea ca hoții”: cinci ani după, Iohannis e la braț cu Ciuma Roșie. Curajul a fost răsplătit cu trădare


„Noaptea ca hoții”: cinci ani după, Iohannis e la braț cu Ciuma Roșie. Curajul a fost răsplătit cu trădare

Nu, nu trebuie să regretăm că-n zilele de ianuarie și februarie 2017 sute de mii de români au ieșit în stradă, plini de curaj și de revoltă. Acele zile, când românii l-au sfidat pe Dragnea și l-au obligat să facă un pas înapoi, retrăgând odioasa OUG 13/2017, au fost memorabile. Țin minte și acum deschiderea din Wall Street Journal, care prezenta imaginea Pieței Victoria ocupată de protestatari. Curajul lor a făcut ca România să fie respectată în întreaga lume. Au fost momente de care această națiune poate fi mândră.

Însă oamenii demni din acele zile au fost trădați. Au fost trădați de numitul Klaus Iohannis. S-a cocoțat pe efortul lor, a luat al doilea mandat de președinte și, cum s-a văzut reales, a revenit în tabăra Ciumei Roșii. Spun că a revenit fiindcă nu am uitat că acesta a fost premierul de paie al lui Dan Voiculescu și Mircea Geoană. 

Mișeii – nu există alt cuvânt – care l-au slujit pe Dragnea, necondiționat, și au emis OUG 13/2017 sunt azi la putere:

– Fostul premier Sorin Grindeanu este vicepremier

– Ex-ministrul Justiției Florin Iordache este președintele Consiliului legislativ

– Marcel Ciolacu, pe atunci liderul deputaților PSD, este azi președintele Camerei Deputaților

Eu am mai scris: să nu-mi spună mie cineva că PSD se poate reforma cu slugile lui Dragnea. PSD este, a fost și va fi Ciuma Roșie. O grupare infracțională. Faptul că acum sunt protejați de Iohannis și s-au aliat cu PNL-ul nu-i face mai buni. Dimpotrivă, acum vedem că Iohannis și mare parte din PNL s-au integrat perfect în Ciuma Roșie. Coabitează. Sunt uniți în țeluri: menținerea unei justiții sterpe și pesedizate, jefuirea resurselor publice, plasarea clientelei în sinecuri bine plătite de statul român. 

Azi, privind în urmă, la evenimentele de acum cinci ani, mulți români au un gust amar. Nu mai vor să protesteze. Nu mai au speranță. Vor să emigreze. Le spun că greșesc. România are potențial, are un uriaș potențial economic. Oameni buni sunt. Să vedem trădarea lui Iohannis și a găștii sale ca pe o oportunitate: impostorii s-au demascat. În 2024, acasă cu ei. Se poate construi pe terenul rămas liber prin dispariția găștii președintelui de la Grivco. Protestele din 2017 nu au fost inutile: ne-au adus un renume bun în întreaga lume democratică și au unit sute mii de români în idealurile lor politice. Ce visam în 2017 se poate îndeplini în 2024. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.