VIDEO În pofida cererii Guvernului de la Tel Aviv, Moscova bruiază în continuare semnalul GPS în spațiul aerian israelian


  • ACP
  • Feb 1, 2022 20:47
  • 2868
VIDEO În pofida cererii Guvernului de la Tel Aviv, Moscova bruiază în continuare semnalul GPS în spațiul aerian israelian

Israelul a solicitat Rusiei să nu mai folosească în Siria sistemele electronice care bruiază GPS-ul în spațiul aerian israelian, afectând aterizările aeronavelor comerciale pe aeroportul Ben Gurion din capitala Tel Aviv.  

Canalul de știri KAN, deținut de statul israelian, a informat luni că sistemele de apărare operate de militarii ruși la baza aeriană Khmeimim, din orașul-port sirian Latakia, provoacă interferențe electromagnetice în sistemele GPS ale avioanelor care aterizează la Tel Aviv.  

Un pilot israelian a spus pentru canalul KAN că efectul electromagnetic a fost destul de puternic la începutul anului 2019, dar ulterior acesta a dispărut, până acum patru săptămâni când s-a observat din nou, în regiunea din apropierea aeroportului, că sistemele GPS sunt afectate vizibil de sistemele ruse din Siria.  

Însă, Moscova a respins cererea Israelului de a renunța la utilizarea sistemelor din Siria care blochează sistemele GPS în spațiul aerian israelian, afirmând că acestea au fost plasate pentru a-și proteja militarii din regiune. (sursa: AICI)



Sursa foto: AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.