Domnule Iohannis, câți pacienți trebuie să mai ardă de vii prin spitale pentru ca Justiția să pedepsească vinovații?


Domnule Iohannis, câți pacienți trebuie să mai ardă de vii prin spitale pentru ca Justiția să pedepsească vinovații?

În deplina tăcere a absolut tutoror autorităților statului, duminică 29 ianuarie am comemorat un an de la incendiul de la Institutul Matei Balș. 20 de morți, din care trei pacienți arși de vii. Dar Parchetul nici măcar nu a identificat vreun vinovat, cu atât mai puțin să fi trimis pe cineva în judecată. În noiembrie 2021, s-a făcut un an de la alt incendiu, la spitalul județean din Piatra Neamț. Zece morți, majoritatea arși de vii. Parchetul susține că ar fi pus sub acuzare mai multe persoane, din care șase foști manageri ai spitalului. Până acum, dosarul nu a ajuns în fața judecătorilor

Anul 2021 a fost plin de astfel de nenoriciri: pacienți arși de vii sau sufocați, fiindcă managerii au uitat să asigure oxigen. Dar nici un dosar, care să indice vinovații, nu este în faza de judecată. DNA este mort. În martie 2021, fostul premier PNL Florin Cîțu se lăuda că a trimis la DNA sesizări în legătură cu corupția de la Matei Balș, dar nu s-a mai auzit nimic despre o astfel de cercetare. Nu mă miră! Matei Balș a fost condus non-stop, de la înființarea sa, de Adrian Streinu Cercel, azi senator PSD. Iar prietenul lui Streinu Cercel, Alexandru Rafila, lua și el bani de la Matei Balș (vreo 4.000 de euro pe lună). Azi, Rafila este ministru al Sănătății. Așa că Parchetul General și DNA-ul nu se ating de ei. Repet: acolo au murit 20 de oameni, dintre care trei au fost arși de vii. 

Sub Iohannis, DNA-ul și Parchetul general au murit. Întreaga magistratură este pesedizată, de la Înalta Curte la DIICOT. Lui Klaus I nu-i pasă, în uriașa aroganță, lene și incompetență, că oamenii ard de vii prin spitale. Oamenii plasați de Ciuma Roșie în funcțiile de „manager” ai spitalelor de stat fură fără rușine, știind că sunt protejați. De aceea, vă spun: pacienții români vor continua să fie uciși în chinurile cele mai îngrozitoare, de Ev Mediu, prin spitalele de stat. Până când vinovații pentru seria de crime de până acum – oameni arși de vii, insist, ca să fie priceapă toată lumea ce sfârșit oribil au avut - nu ajung la pușcărie, nenorocirile cauzate de corupție nu se vor opri. 

Dreapta trebuie să revină la guvernare cu un proiect clar de demolare a sistemului medical de stat și refacere a luptei anticorupție. Trebuie să aibă mesaje clare: „marii hoți, la pușcărie, cu averile confiscate” și „un sistem medical pentru pacient, nu pentru hoții din spitale”. 

Cât despre domnul Iohannis, pe care l-am invocat în titlu, să știți că nu am nici o iluzie: doarme, nu-i pasă. Am vrut însă să arăt că peștele de la cap se împute: șeful statului este direct responsabil de dezastrul din Justiție, de pesedizarea corpului magistraților. Numărând morții, cred că regimul Iliescu a avut mai puțini oameni pe conștiință decât Iohannis+Ciuma Roșie. Și nici măcar pe vremea minerilor lui Ilici nu am văzut oamenii arzând de vii sub privirile pasiv-bovine ale celor care conduc statul. Statul român, parazitat de mafia Ciumei Roșii, se prăbușește sub ochii lui Iohannis și mulți români nevinovați plătesc cu viața această nenorocire. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.