Momâile de la Casa Albă și Cotroceni ne apără de ruși. Putin riscă să moară. De râs!


Momâile de la Casa Albă și Cotroceni ne apără de ruși. Putin riscă să moară. De râs!

Momâi? Da. Nu există alt cuvânt, mai potrivit, care să-i descrie pe liderii slabi, corupți și fricoși care acum sunt la Casa Albă și la Cotroceni. Din primăvară, eu și mulți alți cetățeni care înțeleg politica americană, dar și modul de gândire al dictatorilor cu rădăcini asiatice, am avertizat că Rusia se va obrăznici. Se va obrăznici fiindcă va constata că are în față niște lideri incapabili să i se opună. Așa cum scriam, niște momâi. 

Semnul cel mai clar către Putin a fost atunci când administrația socialistă Biden a ridicat sancțiunile impuse firmelor care lucrau la gazoductul Nord Stream 2. Moscova s-a lămurit că socialiștii de la Casa Albă vor bate toba, dar nu vor lua măsuri serioase în fața unei politici rusești tot mai agresive față de Ucraina. Pe de altă parte, Germania, principala beneficiară a gazelor care vor veni prin conducta Nord Stream 2, ce face acum, după ce a promis că va proteja Ucraina? Blochează exporturile de armanent spre Kiev, via Estonia – este vorba de aruncătoare de rachete care ar putea distruge tancurile rusești. Biden nu se teme doar de Moscova, ci și de Germania. Nu îndrăznește să supere Berlinul și să-i ceară să-și respecte angajamentele față de Ucraina. 

Să ne gândim cum ar fi fost dacă un lider puternic, precum Donald Trump, era, azi, la Casa Albă. Putin n-ar fi mișcat în front! S-ar fi temut, ar fi știut că, dacă face un pas greșit, va avea parte de represalii solide. Iar Germania ar fi fost motivată să nu mai joace la două capete. Vrea ca trupele americane să staționeze pe teritoriul ei, să o apere, dar vrea și gaze ieftine de la ruși, așa că evită să-l supere pe Putin. Trump le-a spus de mai multe ori liderilor de la Berlin că nu va accepta acest joc perfid. Nu s-a temut să o supere pe “Mutti Angela Merkel“, mămica Merkel. 

Cât despre România, aș spune că era greu să cumuleze atât de mulți factori care să o vulnerabilizeze în fața unei posibile agresiuni rusești:

– șeful guvernului pare a fi un plagiator din tagma lui Ponta, un pungaș mic-mediu. Generalul Ciucă n-a dovedit până acum nici o competență, în nici un domeniu: economie, sănătate publică sau siguranță națională. Mai rău, domnul general nu îndrăznește să bată din picior în fața obraznicilor din PSD. Istoria României e plină, din păcate, de generali promovați politic, care au lăsat dezastre în urma lor, înainte de a fi dați afară. 

– corupția este cea mai mare vulnerabilitate a României. Degeaba avem rachete sau avioane performante dacă acolo, la Palatul Victoria, se află demnitari care se vând pentru un pumn de bani. Am avut exemplul ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, cumpărat de Huawei. Trebuia să fi fost demult dat afară din Guvern, acest cal troian al Beijingului. Dar PSD nu se atinge de el, iar PNL nu are curaj să facă scandal.

– Țara nu are, de facto, președinte. Până și Biden e mai activ decât turistul de la Cotroceni. Râde Putin în hohote când știe că tancurile sale stau cu motoarele pornite la granița Ucrainei, dar Iohannis nu și-a stricat weekend-ul pentru o ședință CSAT. Doar cu kaghebistul Iliescu la Cotroceni putea fi mai rău decât acum.

Eu scriu de mai multe luni că Iohannis ar trebui suspendat din funcție, adus în fața poporului și demis. România nu-și poate permite un președinte care, ca să doarmă confortabil, a dat țara pe mâna Ciumei Roșii. El face turism, Ciuma Roșie fură, iar Rusia turează motoarele blindatelor. Iohannis este un pericol la siguranța națională a țării. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.