Se liniștesc apele în PMP. Cristian Diaconescu: "Mă bucură foarte mult mesajul de normalitate dat de către Eugen Tomac"


Se liniștesc apele în PMP. Cristian Diaconescu: "Mă bucură foarte mult mesajul de normalitate dat de către Eugen Tomac"

Joi, 20 ianuarie, au fost transmise 2 comunicate din partea PMP conform cărora apele par a se liniști în cadrul partidului, asta după ce pe parcursul ultimelor zile tabăra lui Cristian Diaconescu și tabăra lui Eugen Tomac s-au acuzat reciproc, printre altele, că vor să ducă partidul spre concretizarea fuziunii cu PNL. Astfel, președintele PMP Cristian Diaconescu a lansat un comunicat prin care a salutat mesajul de unitate dat dimineață de eurodeputatul Eugen Tomac, pe care l-a invitat să participe la o conferință de presă comună. Totodată, Diaconescu a anunțat că va organiza vineri, 21 ianuarie, o ședință cu toți membrii formațiunii politice. 

"Vineri, 21 ianuarie, la ora 20.00, voi convoca o ședință, prin intermediul platformei Zoom, cu toți membrii PMP, din toate organizațiile, inclusiv Diaspora.

Consider necesar ca, după o perioadă tulbure, să mă consult cu absolut toți colegii mei din țară și străinătate, fără a mă limita strict la organele de conducere ale partidului. Pentru mine, în calitate de președinte, fiecare membru PMP este important și are un cuvânt de spus. Principiul transparenței a fost cel după care m-am ghidat în toate pozițiile publice și politice în care m-am aflat și tocmai de aceea am decis să procedez astfel și să nu particip la întâlnirea restrânsă de la Sibiu. Membrii PMP, cei care au intrat și rămas în Partidul Mișcarea Populară din convingere și au achiesat la valorile și principiile noastre, nu trebuie să afle din surse terțe ceea ce se discută în aceste zile în interiorul partidului.

Totodată, mă bucură foarte mult și mă încurajează mesajul de normalitate dat, în această dimineață, de către domnul Eugen Tomac, din care înțeleg că a decis ca toată lumea să înceteze luptele interne și să muncească pentru binele și viitorul partidului și îl invit, încă o dată, să transmitem acest mesaj de chemare la unitate într-o conferință de presă comună.

Cred cu tărie că alături de toți colegii din partid, din toate eșaloanele, putem să repunem Partidul Mișcarea Populară pe harta politicii românești și putem impune proiectul România respectată ca proiect de țară", a precizat Cristian Diaconescu. 

Eugen Tomac publicase o postare pe Facebook prin care a informat că situația din PMP reintră în normalitate. 

"După o săptămâna fierbinte, vreau să precizez că situația în PMP reintră în normalitate.  

Noi nu avem grupări, nu avem tabere, nu avem fracțiuni. Există doar PMP!

În partidul nostru, fiecare are rolul și rostul său. Tot ce trebuie să facem este să ne reorganizăm mai eficient pentru a putea reveni pe scena politică și pentru a ne apăra proiectele care ne-au consacrat și inițiativele care ne-au adus împreună.

Nu există grupul Tomac sau grupul Diaconescu, noi toți ne dorim ca partidul nostru să reușească și vom discuta în aceste zile așezat, fără patimă despre calea pe care trebuie să o urmăm. PMP are nevoie de noi toți!", a zis Eugen Tomac. 

Reiterăm că tabăra lui Eugen Tomac a organizat o ședință, în data de 12 ianuarie, pentru a programa pentru luna februarie un Congres pe parcursul căruia să fie aleasă o nouă conducere a PMP. Tomac i-a reproșat lui Cristian Diaconescu, printre altele, că nu a mai organizat o ședință a formațiunii politice de peste 2 luni, mai precis de la întrunirea pe care cei doi au avut-o cu președintele PNL, Florin Cîțu, pe tema unei eventuale fuziuni PNL-PMP. Mai mult, cele două tabere s-au acuzat reciproc că ar gira o asemenea fuziune. În ceea ce privește Congresul programat pentru luna februarie, Cristian Diaconescu semnalase că a fost stabilit ilegal, într-o ședință nestatutară, motiv pentru care se va adresa instanței. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.