"Eu mă așteptam să se pledeze pentru educație financiară!". Demersul președintelui Iohannis de a educa climatic elevii, dezaprobat de Ioana Constantin


"Eu mă așteptam să se pledeze pentru educație financiară!". Demersul președintelui Iohannis de a educa climatic elevii, dezaprobat de Ioana Constantin

Ioana Constantin, fost secretar de stat în Ministerul Muncii, a criticat oportunitatea introducerii educației climatice în școli, inițiativă lansată de președintele Klaus Iohannis. Mai precis, Ioana Constantin a precizat luni, 10 noiembrie, într-o emisiune la Realitatea PLUS, că prioritară pentru elevi ar fi fost introducerea unei materii privind educația financiară, care să-i pregătească pentru provocările de pe piața muncii. 

"Eu mă așteptam să se pledeze, de exemplu, pentru introducerea unei materii care se numește educație financiară, pentru a-i ajuta pe copiii noștri să înțeleagă mai bine cum e cu banii, cum este cu economia, pentru a-i ajuta să intre mai ușor pe piața muncii. Eu înțeleg această preocupare pentru mediu și îi respect pe cei care se luptă pentru un mediu mai sănătos, fiind vorba despre noi toți până la urmă, însă eu cred că la nivel global aceasta este o afacere și a devenit și o condiționare pentru anumite state. Statele mai slabe pică în această capcană și uită de prioritățile lor, care trebuie să fie altele, o economie puternică, o educație puternică, un sistem de sănătate care oferă servicii de calitate ș.a.m.d. Nu cred că prioritatea pentru școala din România este introducerea unei astfel de materii. Desigur, copiii trebuie învățați în continuare să aibă grijă de mediu, să se bucure de natură, să nu mai stea atât de mult pe calculatoare și tablete, să aibă grijă de tot ceea ce e în jurul lor. Însă, esențial pentru educația copiilor, dincolo de materiile obișnuite, ar fi o materie pe zona economică. Copiii trebuie pregătiți pentru provocările globale actuale. Poate ar fi necesară și o materie pe zona de digitalizare, drept sau cum să se apere. Trebuie să îi pregătim pentru viață!", a declarat Ioana Constantin. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.