NEWS ALERT! A murit David Sassoli, președintele Parlamentului European


NEWS ALERT! A murit David Sassoli, președintele Parlamentului European

Preşedintele Parlamentul European, David Sassoli, 65 de ani, a încetat din viață, marți dimineață, într-un spital din Aviano (nordul Italiei), unde era internat de mai bine de două săptămâni, a anunțat purtătorul său de cuvânt, Roberto Cuillo.

Pe Twitter, Cuillo a precizat că locul şi data la care vor avea loc funeraliile vor fi comunicate în următoarele ore.

Luni, Parlamentul European a confirmat că David Sassoli, fost jurnalist de televiziune, a fost internat pe 26 decembrie "din cauza unei complicaţii grave ca urmare a unei disfuncţii a sistemului imunitar", scrie agerpres.ro.

„Această spitalizare a fost necesară din cauza unei complicaţii grave, generată de o disfuncţie a sistemului imunitar. Drept rezultat, toate activităţile oficiale ale preşedintelui Parlamentului European au fost anulate”, preciza biroul acestuia.

Roberto Cuillo, purtătorul de cuvânt al lui David Sassoli, nu a oferit detalii despre starea de sănătate a preşedintelui Parlamentului European, dar anunța că acesta nu va participa la sesiunea plenară programată săptămâna viitoare la Strasbourg, potrivit Mediafax.

În septembrie 2021, David Sassoli a fost internat într-un spital din Strasbourg, din cauza unei forme severe de pneumonie pe care a făcut-o în urma infectării cu bacteria legionella. Timp de două luni, David Sassoli nu şi-a putut îndeplini atribuţiile.

În noiembrie, președintele Parlamentului European anunțat că este nevoit să rămână în concediu medical. „Am avut febră foarte mare și am fost spitalizat la Strasbourg. M-am întors apoi în Italia, pentru a mă recupera, însă, din păcate, boala a revenit”, a spus Sassoli.

Înaintea summitului UE din 16 decembrie, el a prezentat prioritățile legislativului european pentru 2022.

Legioneloza este o formă de pneumonie cauzată de bacteria legionella. Infectarea se produce după aspirarea de picături de salivă contaminate. De obicei, bacteria se găsește în spații cu apă dulce, precum lacuri, fântâni decorative etc. În 2018, o epidemie de legioneloză a luat amploare în nordul Italiei, soldându-se cu câteva decese și sute de îmbolnăviri. La Torino şi Milano bacteria legionella fusese depistată atunci în reţeaua publică de alimentare cu apă.

Sassoli (de orientare socialistă) a devenit preşedinte al legislativului european în 2019, în urma negocierilor de împărţire a funcţiilor europene după alegerile europarlamentare. Conform înţelegerii făcute atunci între grupurile politice europene, el ar fi urmat să părăsească în această lună acest post dorit şi de popularii europeni

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.