Ioana Constantin avertizează: "Creșterile de pensii și salarii NU vor putea acoperi ritmul cu care au crescut prețurile!"


Ioana Constantin avertizează: "Creșterile de pensii și salarii NU vor putea acoperi ritmul cu care au crescut prețurile!"

Ioana Constantin, fost secretar de stat în Ministerul Muncii, atrage atenția că măririle de pensii și salarii nu vor putea acoperi ritmul cu care prețurile au crescut, singura soluție fiind reprezentată de investițiile în domeniile esențiale.

"În întreaga regiune sunt probleme uriașe cu forța de muncă. O amplă analiză pe statele din regiune arată cum an de an se golesc zone întregi lăsând în urmă o populație îmbătrânită. Pentru a ține oamenii acasă e nevoie de salarii bune, dar și de condiții de muncă bune și de creșterea calității vieții. Fiindcă, în final, oricât de bine plătit e un medic, nu poate face minuni în spitale nedotate și care iau foc.  

Se vorbește mult în aceste zile despre creșterile absolut necesare de salarii și pensii, dar și despre proteste și greve. Acești 2 ani de pandemie au sărăcit populația și au pus o presiune sufocantă pe anumite categorii profesionale, dar și pe mediul de afaceri.  

Creșterile de pensii și salarii nu vor putea acoperi ritmul cu care au crescut prețurile.  

Singura soluție rămân investițiile în domeniile esențiale pentru calitatea vieții tuturor - școală, spital, infrastructură, împreună cu relansarea școlilor de meserii, politici pentru creșterea natalității și mai multă predictibilitate pentru mediul de afaceri. Când cei care guvernează, indiferent de culoarea politică, vor înțelege asta deplin și vor crește calitatea vieții oamenilor, vom putea ține acasă forța de muncă", a transmis Ioana Constantin pe Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.